''Германия пое контрола над руските рафинерии, у нас ''Лукойл'' е поел контрола над българския интерес''

OFFNews 16 септември 2022 в 14:08 4721 4

Ивайло Мирчев

Снимка Пресцентър "Демократична България"

Ивайло Мирчев

Германия пое контрола над руските рафинерии на територията ѝ, за да защити гражданите си. У нас е обратното - руската рафинерия е поела контрола над решенията, които уж трябва да се взимат в интерес на България, написа във Фейсбук кандидат-депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев.

В публикацията си той посочва, че България трябва да поеме оперативен контрол над рафинерията на "Лукойл" или петролът "Уралс", идващ от Русия, да бъде обложен със специфична такса, която да се върне при потребителите.

По думите на Мирчев по този начин цените на горивата по българските бензиностанции ще паднат с поне 70-80 стотинки, вместо печалбите да отиват в дъщерното дружество на "Лукойл" - "Литаско".

"Значи в Германия може, а у нас не? Освен поемане на контрол над рафинерията, предложихме да бъде сменена и калинката, която държи "златната акция" на българската държава, тъй като вместо да следи за българския интерес, представителят ни в "Лукойл" обслужва руския.

Нито едно от тези предложения на "Демократична България" не бяха приети. Днес Германия направи с руските рафинерии това, което ние месеци наред предлагахме. Германия защити гражданите си, България не.

В следващия парламент решаването на казуса с рафинерията на Лукойл и цената на горивата ще бъде наш приоритет от ден 1. Нека да не бъдем проводник на руските интереси в България, превръщайки се в задна врата за руските петролни доставки в Европа за сметка на българските граждани", написа Ивайло Мирчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9347

4

Анализи

16.09 2022 в 18:58

Е как си представяте това да се случи при кабинет съчинен от Радев. Той е възпитан да се подчинява на великия Съветски съюз и каквото му се каже оттам се изпълнява.

22548

3

dolivo

16.09 2022 в 18:46

В Германия германците си имат руски рафинерии, в България руската рафинерия си има правителство

924

2

Diogen

16.09 2022 в 17:03

Лукойл произвежда бензин и дизел, които се продават по-евтино в Украйна, отколкото в България. Лукойл не е 100% за Путлер. Шефът му Вагит Алекперов нееднократно критикува войната в Украйна. Проблемът с Лукойл е, че няма никаква прозрачност.

2051

1

Propaganda

16.09 2022 в 14:25

ПП накара руските слуги у нас да стенат и вият за доброто старо време, га лигавицата им масажираше малките ташунки на путинчо. За рубла повече.


Това време окончателно отмина. Лукойл ще клекне, ако не с лошо, то с още по-лошо.

Ако не от ново правителство на ПП, то под натиск от ЕС. Газпром е неизвергнат завинаги. Германия е алчна, егоистична, но не и тъпа.

Макар и късно, разбра, че с раски подчивеци гешефт не се прави.

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки