Герджиков покани ГЕРБ да обсъдят дали "гъската изяде субсидията"

OFFNews 10 април 2017 в 13:08 2760 0

Герджиков покани ГЕРБ да обсъдят дали

Премиерът Огнян Герджиков е провел работна среща по проблемите на земеделските производители с участието на министъра на земеделието Христо Бозуков и неговия екип и експертния екип на ГЕРБ, начело с бившия министър на земеделието Десислава Танева.

Премиерът пое ангажимент да съдейства този разговор да се осъществи веднага след парламентарните избори и да засегне важни проблеми на земеделските производители, поставени в писмо от партия ГЕРБ до него, уточняват от пресслужбата.

Огнян Герджиков подчерта, че следи с внимание развитието в сектор „Земеделие“ и специално хода на плащанията по схемите и мерките за директно подпомагане на земеделските производители. Участниците в срещата обсъдиха най-спешните мерки по кампанията за директни плащания в областите развитие на селските райони, биологично земеделие, преработка на селскостопански продукти, както и комуникацията с Европейската комисия по тях. Дискутирани бяха всички конкретно поставени от представителите на ГЕРБ проблеми. Формулираните и вече предприети от Министерството на земеделието решения бяха оценени положително. Разговорът премина в дух на експертност и колегиалност.

Срещата идва, след като от ГЕРБ публикуваха отворено писмо до премиера и земеделския министър, с която поискаха среща с ръководството на земеделското министерство. Причината за искането бяха данните, които министър Бозуков изнесе за злоупотребите в министерството на земеделието. Той описа част от схемите с изречението "гъската изяде субсидия" и даде пример как производители, които уж отглеждали гъски и взимат пари за това, нямат нито една птица. След изнесените данни Танева се закани да покаже на министъра как се "смятат бюджетите и екстраполацията на бюджета по агроекология и климат до края на програмния период“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови