Ексклузивно Загиналото бебе в прегръдките на майка си в Одеса е българче

Танева за разкритите злоупотреби: Ще науча Бозуков как се смята бюджет

OFFNews 14 март 2017 в 15:37 7474 1

Снимка БГНЕС

Десислава Танева

„Очевидно сегашното правителство, с преки указания на „Позитано“ 20 и БСП, става пряк участник в предизборната кампания“, заяви Десислава Танева във връзка с изнесените от новото ръководство на МЗХ данни за злоупотреби във ведомството, което тя управляваше в миналия кабинет. 

„С цел да бъдем диалогични, както винаги сме били, утре в 9 часа в МЗХ експертният екип на ГЕРБ по земеделие ще очаква министър Бозуков и подробно ще му обясни как се смятат бюджетите и екстраполацията на бюджета по агроекология и климат до края на програмния период“, обясни тя.

Днес Бозуков свика пресконференция, на която обяви, че проверката на екипа му е установила неправомерни назначения, източване на евросредства, плащане на десетки хиляди левове за една заплата. Подробна информация за установеното може да видите на този линк.

„Очакваме целия експертен състав, на който Бозуков разчита, очевидно разчита повече на политическа всеотдайност и изпълнение на политически указания, за да стигнем до единно становище в интерес на земеделските производители, а то е само едно - по мярка 10 има достатъчен бюджет“, каза още Десислава Танева.

От Министерството на земеделието разбраха от OFFNews за решението на Танева до отиде до МЗХ. Отговорът на пресцентъра бе лаконичен, като уточниха, че утре в 9 часа министър Бозуков няма насрочени срещи, като също така в програмата му за 15 март има и Министерски съвет. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови