ГЕРБ залага на стари лица за кметове в Софийска област

OFFNews 20 август 2015 в 18:00 6322 2

ГЕРБ обяви кандидатурите си за градоначалници на общини в Софийска област. От партията залагат на шестима от досегашните си кметове. Повечето от останалите издигнати кандидати са досегашни зам.-кметове, настоящи общински съветници или представители на местните структури на ГЕРБ.

Сред кандидатите има и един главен инженер, един  служител в системата МВР и един управител и акушер-гинеколог на Медицински център.

Не беше представена кандидатура единствено за Ботевград, където ГЕРБ подкрепяше досегашния кмет Георги Георгиев, които обаче е проверяван за длъжностни престъпления. От партията все още търсят кого да номинират.

"В София област натрупахме сериозен опит и имаме отлично подготвени кадри. Кметовете от ГЕРБ в София област изпълниха проекти по европейски програми и привлякоха чуждестранни инвестиции, с което повишиха стандарта на живот в общините. Затова ГЕРБ отново ще заложи на кметовете от София област, доказали се в предходните мандати", каза зам.-председателят на партията Цветан Цветанов по време на работна среща с кандидатите на ГЕРБ за кметове на общини в Софийска област.

Той определи кандидатите на партията като "хора с професионален опит, потенциал и амбиции". По думите му всички те ще работят за постигането на видими резултати във всяко едно населено място в областта.

В община Долна Баня кандидатът на ГЕРБ е досегашният кмет Владимир Джамбазов.

„За него мога да кажа, че е от хората, които не дават празни обещания. Вече е завършен проектът за подобряване на енергийната ефективност на административната сграда на общината. През август предстои откриване на грандиозния проект за реконструкция на градския стадион. Проектът е на стойност 5 млн. и 600 хил. лв. Предстои и откриване на център за работа с деца, както и център за работа с възрастни хора“, обясни Цветан Цветанов.

Кандидатът за кмет на община Драгоман е Андрей Иванов- кмет от ПП ГЕРБ от 2011 г. Цветанов посочи, че по време на мандата на Иванов в община Драгоман е реконструирана уличната мрежа, тротоари и площади в редица села на територията на общината.

“През септември предстои откриване на спортната зала в Драгоман. Стойността на проекта е близо 6 млн. лв. С работата, която се върши той, доказахме, че сме част от силна и обединена Европа”, заяви зам.-председателят на ГЕРБ.

„Убеден съм, че това което постигна Васко Стоилков през последните четири години като кмет на Сливница, не само може да бъде продължено, но и надградено, а именно - една изключителна устойчивост на общината. Пример за отличната работа на кмета е многофункционалната спортна зала "Арена Сливница“, изградена с европейско финансиране на стойност 6 966 000 лв.“, посочи Цветан Цветанов.

В община Своге за поста ще се кандидатира отново сегашният кмет Жоро Цветков. Според Цветанов, въпреки репресии, на които е бил подложен Цветков, той и екипът му имат реализирани редица проекти, променили облика на общината.

„Преди няколко месеца в Своге беше направена първа копка на водния цикъл в с. Свидня, с което бе даден старта на един от най-мащабните проекти в резултат на който ще се подобри качеството на живот и екологичните условия в общината. Към момента се реализира поредният изключително важен проект за община Своге, който е за подмяна на уличното осветление в 35 населени места в общината. Изпълнението му ще намали разходите за осветление до 50 процента, чрез поставяне на енергоефективни и високоикономични осветителни тела. Община Своге е първата в България, която ще осъществи такъв проект“, подчерта Цветанов.

ГЕРБ отново издига Калоян Илиев за кмет на Ихтиман. Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ припомни, че за четири години Калоян Илиев има изпълнени проекти на стойност 17 млн. лв. Той и екипът му имат подписан договор за изграждане на воден цикъл на стойност 28 млн. лв. Благодарение на усилената му работа централната градска част е изцяло обновена. По време на мандата му са изпълнени проекти за рехабилитация на пътища и водопроводи.

Номинацията за кмет на Костинброд е Трайко Младенов. Младенов е зам.-кмет на Община Костинброд. Благодарение на работата на екипа на ГЕРБ, община Костинброд е първенец в усвояването на евросредства на глава от населението за програмния период 2007 г. – 2014 г.

Кметът на Копривщица Генчо Герданов отново е кандидат за кмет на ГЕРБ. „Герданов е кмет от октомври 2014 година и през това време направи много за града. Благодарение на добрата му работа са постигнати видими резултати. Поздравявам Генчо Герданов за всеотдайната работа и организация на 11-ия Национален събор на българското народно творчество. Това е най-емблематичното събитие за Копривщица“, каза Цветан Цветанов.

Кандидатурата на ПП ГЕРБ в община Етрополе е Венета Гергова. Тя е зам.-кмет на община Етрополе, в момента е и общински ръководител на партията. Благодарение на усилената й работа, съвместно с кмета на Етрополе Богомил Георгиев, обликът на общината беше изцяло променен. В периода 2007 – 2014 г. Община Етрополе е разработила, изпълнила и изпълнява 40 проекта на обща стойност 83 милиона лева.

Номинацията за кмет на Елин Пелин е един от основателите на ГЕРБ в общината - Вяра Вучкова. Решаваща за тази номинация е добрата и работа като кмет вече два мандата на най-голямото населено място в община Елин Пелин - Гара Елин Пелин.

В община Антон Стоил Карагьозов е кандидат за кмет от ГЕРБ. Карагьозов е Директор Дирекция „Европейски програми“ и главен инженер в община Пирдоп. „Това е човек, който е изключително добре запознат с възможностите за кандидатстване по европейски проекти. Убеден, че с неговия потенциал и капацитет ще може да възстановим доверието в местната власт“, подчерта Цветанов.

Кандидат за община Божурище е Георги Димов. „Това е един млад човек, но ние залагаме на знаещите и можещите млади хора, които имат сериозен потенциал. Той е общински ръководител на партията в Божурище“, обясни зам.-председателят на ГЕРБ.

Радослав Асенов е достойна и успешна кандидатура, зад която застава плътно цялата структура на ГЕРБ в Годеч. Асенов е служител в системата МВР и Министерство на отбраната от 13 години. Той има опит в разработването и управлението на европейски проекти по Програмата за развитие на селските райони.

„Сигурен съм, че Георги Митров е достойната кандидатура за Костенец. С него ще покажем нов модел на управление на Костенец в диалог с гражданското общество. Ще подобрим състоянието на общината и ще поемем по-сериозно предизвикателството за новия програмен период“, категоричен бе Цветанов.

Николай Стоилов ще е кандидатът от ПП ГЕРБ за община Горна Малина. „Това е човекът, на който ние изключително много разчитаме, защото, чрез работата си като председател на Общински съвет - Горна Малина, е имал възможност да се запознае с проблемите на хората“, каза Цветан Цветанов.

Д-р Иван Стойнов е кандидатурата на ПП ГЕРБ за община Златица. Д-р Стойнов е управител и акушер-гинеколог на Медицински център в Златица.

„Убеден съм, че кандидатът на ГЕРБ Донка Бикова ще работи за превръщането на община Пирдоп в по-добро място за живеени и привличане на бизнеса“, обяви Цветанов.

В Мирково кандидатът на ГЕРБ е Петър Грохчев, кoйтo aктивнo подпомага дейността на партията на местно ниво.
В Правец кандидат за кмет от ГЕРБ е Николай Яхов. Той познава отлично проблемите на общината и има опит като председател на Общински съвет-Правец.

Hoминaциятa зa ĸмeт нa oбщинa Самоков е Венета Галева. Тя е зам.-председател но Общински съвет - Самоков и Директор на бюрото по труда в града.

„Галя Кунина е достойна кандидатура за община Чавдар .Сигурен съм, че тя успешно ще реализира политиката на ПП ГЕРБ в общината“, каза Цветан Цветанов.

В община Челопеч ГЕРБ подкрепя независимия кандидат и сегашен кмет Алекси Кесяков. Кесяков и общинският ръководител на партията, който е и председател на Общински съвет-Челопеч, създадоха добър и работещ екип в полза на хората от общината.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!