ГЕРБ за ''екселската таблица с глупости'' на ПП-ДБ, вица на Сачева и правителството на споделената отговорност

Мнението ни за Демократична България не е като за Продължаваме промяната, обясни Делян Добрев

OFFNews 04 май 2023 в 08:56 5073 5

Ексел за начинаещи

Снимка Архив

Управленската програма на ПП-ДБ не се хареса на ГЕРБ

В една екселска таблица са написани едни глупости, коментира депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев акценти от управленската програма на ПП-ДБ, която ГЕРБ разкритикува още вчера, по Нова тв.  

По думите на Добрев тази програма ще струва на държавата между 7 и 12 милиарда лева допълнително. 

Очаквахме малко повече сериозност, зрялост в поведението, държавническо мислене, по-малко сърдене, по-малко емоции. Очаквахме това, което говорехме по време на преговорите. В сектор "Здравеопазване" отидохме със списък от 13 точки и видяхме екселска таблица, в която нито една от тези точки не беше включена. Няма и дума как ще бъдат достигнати нивата на заплатите в лечебните заведения, които обещаха от ПП, заяви Костадин Ангелов по БНТ. Той прочете части от управленската програма на ПП-ДБ:

"По отношение на проекта на Спешната помощ пише: "Ефективно осигурена медицинска помощ по въздуха за първи път на територията на цялата страна". Няма нито дума за проекта за Спешната помощ на земя, няма нито дума от къде ще се вземат и колко пари са нужни за площадките за кацането на хеликоптери. Проектът за Спешната помощ се проваля, ще трябват 80 млн. национално финансиране - нито дума за това. За детската болница - "Обявяване на прозрачна обществена поръчка". Щом е обществена поръчка, тя е прозрачна, подчерта Ангелов. 

Нещо което звучи като нестандартно предложение "Български пощи да осигурят базови телемедицински услуги в 225 изброени..." Т.е. 225 пощи ще станат своеобразни медицински центрове. От там се роди и вицът на госпожа Сачева: "Какво работиш? Кардиолог в "Български пощи", припомни той. 

Добрев коментира и възможността за съставяне на редовен кабинет с първия мандат. По думите му трябва да се даде възможност на останалите партии, които искат да дадат подкрепата си за кабинет на ГЕРБ-СДС, да предложат свои експерти или политически лица. След това, решението ще е в ръцете на мандатоносителя. Добрев обаче допълни, че министър-председателят трябва да е избор на ГЕРБ.

„Вероятно ще предложим комбинация от политици и експерти. Ако имаме половината брой депутати, е справедливо да имаме половината министри. Една част ще бъдат политически лица, една част ще бъдат експерти”, обясни идеята на ГЕРБ Делян Добрев. Според него коалиция не може да бъде създадена в рамките на това НС, но е важно да се състави правителство. 

„Ако президентът връчи мандата на „Демократична България”, има много голям шанс да се сформира правителство. Бихме желали да имаме разговори с тях. Мнението ни за "Демократична България” не е като мнението ни за „Продължаваме Промяната”. Техните експерти и министерства в кабинета „Петков” се справиха доста добре, за разлика от ПП”, каза още Добрев. 

Може да има правителство на споделената отговорност - от всички партии, може да има и правителство на малцинството на ГЕРБ. Всички те ще се разгледат, преди да стигнем до избори, каза Деница Сачева по бТВ.

Ние търсим баланс и проявяваме уважение към избирателите на ПП, не се опитваме да доминираме и да покажем превъзходство. При тях срещаме обратното - стремеж всичко да се опакова с розова панделка и да се покаже пред обществото и да се създаде зрителна измама, че те са първи и определят законите и дневния ред. Това е един опит да заблудят своите избиратели, но мисля, че подценяват своите избиратели, обясни още Сачева.

Нови избори е най-неблагоприятният вариант за всички граждани, подчерта тя. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11948

5

зора

04.05 2023 в 19:08

Егати интригантите! Как им се ще да забият клин между ДБ и ПП! През цялото време са умували единствено какъв номер да изиграят, как да се позбавляват с коалицията. Просто с тези крадци коалицията трябва да престане да води каквито и да е преговори. Герб да си съставя правителство "хартиена коалиция", още отначало са го замисляли по този начин, а и си имат бройката. Днес и ИТН (освен възраждане, бсп и дпс) им подадоха ръка. Било глупост екселската програма, ами кажете си, че нищо не разбирате от ексел, толкоз си можете. И най-смешния "енергетик" Делянчо се изтъпанил и дава мъдро мнение...

-1655

4

ob1

04.05 2023 в 16:11

Не и някой, който през 2023та все още пише на шльокавица и гласува за ГРОБ...

1047

3

Ivetcheto

04.05 2023 в 15:47

koй о4аква не6то по кадърно от богатите демократи

4000

2

emzlatev

04.05 2023 в 10:58

Имам предложение. Сложете едно име от ПП-ДБ, което е приемливо за Герп в една екселска таблица и тя ще калкулира останалите министри. Гербажиите, мисля ще останат доволни, иначе ще се чудят как да обясняват откъде и как се е пръкнало това.

645

1

wakeup

04.05 2023 в 10:45

Че гербаджийските тъпанари разбират ли от компютри защото като гледам тези лелки Сачева Тиминушкъ и бившата им земеделска министърка май по разбират от компоти