ГЕРБ върнаха светкавично мандата. Радев: Благодаря за улеснението! (видео)

Александра Маркарян 20 август 2021 в 09:46 10874 0

Даниел Митов върна светкавично мандата за съставяне на правителство на президента Румен Радев.

Номинираният за министър-председател от втората по численост парламентарна политическа сила - ГЕРБ-СДС получи папката малко след 9:30 от държавния глава, в присъствието на председателя на парламентарната група Десислава Атанасова и Томислав Дончев.

Атанасова представи решението на парламентарната група да излъчи Даниел Митов за министър-председател на държавния глава, който му възложи съставянето на правителство.

"Уважаеми господин президент, както беше заявила нашата парламентарна група още от самото начало, за съжаление, ние не виждаме възможност вторият мандат да бъде реализиран. Ще трябва още на момента, в изпълнение на конституционните процедури, да Ви предоставя писменото ни становище, че предлагаме вторият мандат да се смята за нереализиран и да продължим нататък конституционната процедура, като, разбира се, да Ви дадем възможност да действате по-нататък".

Благодаря за улеснението - отвърна държавният глава и след ръкостискане между двамата вторият мандат за съставяне на правителство в рамките на 46-ото Народно събрание отиде в историята.

По-рано днес Атанасова, Митов и Дончев дадоха пресконференция в централата на ГЕРБ, на която представиха проектокабинета. Целта на излъчването на номинации е хората да имат възможност да видят какъв е капацитетът на коалицията ГЕРБ-СДС, обясни председателят на ПГ Десислава Атанасова. Състава му може да видите тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови