ГЕРБ тръгна към изборите от храма, откриха кампанията в Ловеч и Видин с водосвет

OFFNews 05 март 2021 в 13:33 1820 0

Тръгваме в кампанията за победа, защото знаем с колко труд сме изградили постигнатото. Имаме и ясна визия за бъдещо управление – ясно разписана програма с изпълними ангажименти. 

Това каза пред членове, симпатизанти и приятели на ГЕРБ и СДС водачът на листата за област Ловеч Николай Нанков след официалното откриване днес на предизборната кампания с водосвет в катедралния храм „Св. св. Кирил и Методий“.

Той подчерта, че ГЕРБ ще води позитивна кампания, отворена към хората. Нормалният политически процес е състезание на идеи, личности и политики, не на фалшиви новини, въпреки че такива изобилстват в публичното пространство, добави Нанков. 

„Показахме, че можем да управляваме отговорно и да се справяме с предизвикателствата. Успешно преведохме държавата през световната финансово-икономическа криза през 2009 г., посрещнахме мигрантската през 2015 г. и днес сме уверени, че можем да се справим и с кризата, причинена от COVID-19, коментира водачът на листата пред съмишлениците си.

Нанков отбеляза и развитието в избирателния му район: Всички градове в област Ловеч имат нов, различен, по-красив облик, подобрихме енергийната ефективност на публични и частни сгради.

„Наскоро един млад човек, който е в листата ни, потомствен строител, изтъкна, че никога в най-новата история на България не се е строило толкова - и това е така. И още нещо важно - никога образованието не е било извеждано като топ приоритет, а учителските заплати не са били увеличавани с тези темпове. Върнахме достойнството на най-благородната професия - учителската“, каза още Николай Нанков. 

„В област Ловеч през изминалите 4 години със средства от националния бюджет, оперативните програми и други финансови инструменти бяха изградени и ремонтирани пътища, санирани обществени и жилищни сгради, бяха построени или спасени от разруха улици, паркове и площади, културни и исторически паметници, храмове, спортни зали и площадки, оборудвани бяха училища и болници. А нови пътища могат да обещават само тези, които вече са построили нови пътища, санирани сгради могат да обещават само тези, които вече са санирали сгради. Подобряват се социалната и образователната инфраструктура. В нашата област във всички общини в това отношение се направи много, но има и още много работа“, подчерта Николай Нанков. 

По думите му един от акцентите в новия мандат на ГЕРБ ще е намаляване на дисбалансите между Северна и Южна България, за което водеща роля има довършването на автомагистрала „Хемус“ през 2024 г. Ползите вече се усещат, дори само работниците, които участват в изграждането й, допринасят за бизнеса в местата, където са отседнали, сподели той. 

„Направеното от нас за развитието на страната и тук в област Ловеч ще бъде продължено и надградено. Защото всеки човек, който живее тук, иска още и още. Има ли друга политическа сила, която да е направила нещо градивно в най-новата ни история повече от ГЕРБ?! Не, затова ще покажем направеното и ще приемам поставените от хората задачи за следващия мандат. И вярваме, че ще победим, защото за нас бъдещето на България е не партийна, а човешка кауза!“, каза още Нанков. 

„ГЕРБ и СДС излизаме заедно на тези избори, защото сме естествени и идеологически партньори по линия на членството ни в ЕНП, но може би нещото, което най-силно ни обединява, е фактът, че и двете партии сме поемали отговорността за управлението на страната след правителства на БСП, които доведоха страната ни до катастрофа в икономически и политически план“, заяви и представителят на СДС в листата д-р Георги Митев, който добави, че за да я бъде България, трябва да има дясно управление поне още два мандата. С колегите си от листата разговаря и вторият в нея Младен Маринов. Той се спря на постигнатото в сферата на сигурността и се ангажира и в следващия мандат да работи активно в тази посока. 

С водосвет ГЕРБ-Видин стартира предизборната си кампания 

С водосвет и благословията на Видинския Митрополит Даниил днес ГЕРБ-Видин стартира предизборната си кампания. Богослужението бе извършено в храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец” , където водачът на листата Росица Кирова и колегите й кандидати за народни представители запалиха по свещичка за здраве и благополучие. 

„Пожелавам на всички да бъдем малко по-смирени в тази кампания. Да се обърнем и да видим това, което е направено, да поправим грешките, ако има такива, и най-вече да си пожелаем здраве. Искрено вярвам, че ще постигнем нещо добро за града и областта, защото имаме възможности и сила”, заяви при старта на предизборната кампания водачът на листата Росица Кирова. Пред журналисти тя коментира, че Видинският регион притежава всичко нужно, за да достигне по икономическо развитие останалите региони в страната и излезе в челните редици: „Видинско притежава всичко, което е нужно – вода, прекрасна плодородна земя, изключително много природни богатства. Само ни трябва онова, което да ги слепи. Надявам се, това да бъдем ние – отборът на Видин от кандидатите за народни представители от ГЕРБ и партньорът СДС”. 

След водосвета, в своето обръщение към кандидатите за народни представители, Митрополит Даниил подчерта, че управлението на държавата е важно дело. И в Светото писание ясно е казано, че всяка власт е от Бога дадена и в същото време тя е дадена с определено предназначение.

Митрополит Даниил подчерта, че въпреки епидемичната обстановка, православните храмове в България са отворени за всички. „Ние апелираме и занапред ръководството и партия ГЕРБ да се вслушва и проявява последователност в своята политика във всички сфери на обществото. Да се взимат решения и съгласия в съзвучие с Божията воля, защото това е предпоставка за благоденствието на българския народ. Божията подкрепа и благословение да бъде с вас!, благослови Митрополитът. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови