ГЕРБ ще се регистрират в НС за утрешното заседание за изслушването на Борисов

OFFNews Последна промяна на 27 април 2020 в 13:59 10106 1

Парламентарната група на ГЕРБ ще се регистрира за утрешното извънредно пленарно заседание, съобщи БНР. 

На него ще бъде изслушан премиерът Бойко Борисов за актуалното състояние на страната и мерките, предприети от правителството, във връзка с пандемията от COVID-19.

Това е и вторият опит за изслушване на премиера от Народното събрание. 

Преди седмица изслушването на Борисов бе поискано от БСП, като депутатите от партията внесоха в деловодството на НС подписи за извънредно заседание. Тогава от ГЕРБ отказаха да се регистрират и в залата не се събра кворум за изслушване на министър-председателя. След бойкота от страна на управляващите, социалистите обвиниха Борисов за проваленото заседание и внесоха повторно искане за неговото изслушване.

"Днес министър-председателят се скри от вашите въпроси и се подигра с вашите тревоги, защото правителството през дните, в които тече кризата, създаде хаос, внушава ви страх, разделя ви и ви остави на произвола на съдбата", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Вчера заместник-председателят на парламентарната група на управляващата партия Красимир Ципов заяви, че "премиерът ще дойде". Той добави, че народните представители от БСП трябва да бъдат търпеливи. 

"Ще дойде и този момент - ще се отчетат абсолютно всички предприети мерки, ще се набележи ясен и конкретен план какво предстои", увери Ципов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови