ГЕРБ ще обяви водачите на листи, БСП още ги реди

OFFNews 26 август 2014 в 08:25 5473 1

Националният предизборен щаб на партия ГЕРБ ще представи следобед водачите на листите за народни представители за парламентарните избори на 5-и октомври.

От днешната пресконференция се очакват допълнителни разяснения за управленските намерения на партията, поставяна от социолозите на първо място в предпочитанията на избирателите.

Очаква се петкратната световна шампионка по борба Станка Златева да получи избираемо място в сливенската листа на ГЕРБ, съобщава в. "24 часа". Зам.-шефът на партията Цветан Цветанов отново ще води листата в Благоевград, както преди година. Очаква се Цветанов да е водач и във Велико Търново.

Бойко Борисов ще е първи в столичния 25-и МИР и в Пловдив. В София той ще мери сили с Михаил Миков, Меглена Кунева, Волен Сидеров, Росен Петров от "България без цензура", лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов и Ивайло Калфин от АБВ.

Лиляна Павлова ще е водач във Варна и Стара Загора. В Плевен се очаква политическа интрига – в родния си град един срещу друг застават Цецка Цачева и бившият вътрешен министър Румен Петков, който е кандидат на АБВ. 

Очаква се днес Националният съвет на БСП да утвърди водачите си на листи за коалицията "БСП - лява България". Партията вече посочи водачи на пленум на 16 август. Най-сериозни спорове се очакват за местата на коалиционните партньори на БСП в списъка с кандидатите и за т.нар. гражданска квота, съобщава "Дневник". В повечето региони местните социалисти желаят представители на партньорските партии да са след трето и четвърто, които се смятат за неизбираеми.

Към момента единствено ясна е подредбата на социалистите в София. В 23-ти МИР в София водач е Желю Бойчев, в 24-ти МИР - Георги Свиленски, 25-ти МИР - Янаки Стоилов. Втори в 25-ти МИР е издателят на в. „Дума” и досегашен депутат Николай Малинов. В 23-ти МИР втори е Стоян Мирчев, който е досегашен началник на кабинета на министъра на инвестиционното проектиране.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови