ГЕРБ се оплака от полицейски произвол преди кметския вот в Стражица

Очакваме скоро да забранят партиите, да се крием, че слушаме "Бийтълс" или да ни подстригват, защото прическата ни не прилича на тази на президента, заяви Костадин Ангелов

Ружа Райчева 29 септември 2021 в 16:40 2930 3

Снимка Пресцентър ГЕРБ

Костадин Ангелов показва снимка на Димитър Панов

Бившият здравен министър и народен представител от ГЕРБ Костадин Ангелов алармира за „груб полицейски произвол“ срещу симпатизанти на ГЕРБ в Стражица.

На 3 октомври в цялата страна ще се проведат частнични кметски избори и Стражица е сред двете общини, които ще избират нов кмет. 

Костадин Ангелов обяви, че след публична среща със симпатизанти на ГЕРБ и кандидата им за кмет Георги Бянов присъстващи на събитието са получили призовки за явяване в районното полицейско управление.

По думите му симпатизантът Димитър Панов и още десетина души са получили призовки с обяснението, че са привикани заради изборите.

„Дъщеря ми се разплака, жена ми се разтревожи, цяла нощ не съм спал – не знам дали ще ме арестуват, какво ще ме правят. Никога не съм престъпвал законите и не съм бил викан в полицията“, казал Панов.

Според Костадин Ангелов ставаме свидетели на „изключително груб полицейски произвол“.

„Бойко Рашков и Румен Радев връщат най-мракобесните години от т.нар. милиционерщина и това се случва още от предишните избори. Нека симпатизантите ни бъдат спокойни – ще осигурим защита и адвокат на всеки, който е притискан с такива тоталитарни похвати, тип Държавна сигурност“, заяви бившият здравен министър.

Ангелов е категоричен, че не е престъпник и е упражнявал правото си да присъства на партийно събитие. 

"Ако това продължава, очакваме скоро да забранят партиите, да се крием, че слушаме "Бийтълс" или да ни подстригват, защото прическата ни не прилича на президента Радев", допълни той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови