ГЕРБ-СДС се регистрираха в ЦИК: Мачът не е решен, хората могат да различат по-добрите играчи

OFFNews 26 септември 2021 в 10:10 2765 2

Снимка БТА

Внесли сме всички необходими документи, събрали сме 27 000 подписа за двете кампании - за парламент и президент. Днес приключват номинациите и за двата избора във всички структури и когато ги обобщим ще съобщим кандидатите си. Това заяви председателя на ПГ на ГЕРБ-СДС в 46-oто Народно събрание Десислава Атанасова.

Според нея имената на кандидатите за президент и вицепрезидент на ГЕРБ не са най-важното нещо:

"Трябва да се говори за изборния процес и защо се стигна дотук. Как политическите партии, които спечелиха доверието на хората, не могат да носят отговорност и хората са принудени за пореден път да бъдат на избори. Трябва да говорим за проектите на един политически инженер – Румен Радев, защото хаосът, до който стигна политическата система, се дължи на разбъркването, което Радев направи. Той не беше център на консенсус и обединение", коментира Атанасова.

По думите ѝ важните въпроси са свързани с изборния процес, а не с кандидатите:

"Броят на секциите в чужбина рязко намалява. В страните от ЕС драстично по-малко секции се очакват, аз не виждам тези, които ръкопляскаха на среднощно гласувания Изборен кодекс да са реагирали. Тези, които защитаваха именно правата на българите в чужбина. Дали ще се броят разписките – това е от съществено значение за сигурността на вота. Това са важните въпроси и въпреки заявките за прозрачен процес, с който е анагажиран и МВР министърът, до този момент не знаем какво ще стане с договора с фирмата, която ще доставя машините, как софтуерът ще бъде проверяван, кой ще го заверява", посочи тя.

Винаги си поставяме една и съща цел – повече доверие от българските граждани. Въпреки опасенията, че мачът е решен, публиката ясно може да различи по-добрите играчи. Мисля, че обществото ни се събужда, категорична беше Десислава Атанасова, която направи заявка за първа политическа сила на следващите избори.

Тя уточни, че ГЕРБ биха поканили на разговори всяка парламентарно представена партия, с която имат еднакви приоритети, защото трябва да се води диалог по важните теми за държавата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

2

kokoten

26.09 2021 в 10:49

Нещастна крадлива паплач,която си мисли,че ще се върнат нещата от преди две години....нема шансове....Мутрягата заедно с гениите като Сашето си заминаха и трябва да са доволни ако въобще ги споменават в историята.....колко много тумбаци,тръгнали,като на сватба,ама за кражба....нема вече,оттече тая....
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews