ГЕРБ съзря опит за държавен преврат в Изборния кодекс

Елица Мартинова 13 февруари 2014 в 10:24 1890 10

Цецка Цачева

Опит за държавен преврат съзряха депутатите на ГЕРБ в черновата на новия Изборен кодекс, изпратена през октомври за становище до Венецианската комисия.

Пред журналисти в кулоарите на парламента Цецка Цачева коментира Параграф 12 от работния вариант на ИК, който споменава за евентуални парламентарни и президентски избори през май тази година.

"Кои са силите, които готвят президентски избори, къде се намират те, кой ги организира, кой от тях подава информация на г-жа Манолова, за да може да предвиди такава разпоредба и да я изпрати за съгласуване пред Венецианската комисия", попита Цачева.

Бившият здравен министър Десислава Атанасова стигна по-далеч, като попита дали Мая Манолова не е в основата на протестите срещу президента.

"След като хората за пореден път са излъгани, че няма да гласуват по нови правила, че няма да гласуват машинно, че няма да има електронен вот, единствено и само една цел оправдава новия Изборен кодекс "Манолова", а тя е ясна за всички - това е атака срещу президентската двойка", заключи Десислава Атанасова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews