ГЕРБ с жалба в ЦИК срещу президента Радев (обновена)

OFFNews 13 май 2019 в 14:45 3622 4

Снимка Сергей Антонов / OFFNews

ГЕРБ внесе днес жалба в Централната избирателна комисия срещу "участието на президента Румен Радев в предизборната кампания на БСП".

Жалбата в ЦИК е за "нерегламентирано и абсолютно безпрецедентно участие на президента в предизборната кампания в полза на БСП", обясни Цветомир Паунов, зам.-председател на Националния предизборен щаб на ГЕРБ.

Паунов коментира, че е недопустимо държавният глава, който по Конституция олицетворява единството на нацията и е неин обединител и който не трябва да е ангажиран с политическа агитация, да прави предизборна кампания в полза на социалистическата партия.

Последният пример били твърденията и внушенията на Радев в Асеновград в синхрон с изказвания на Корнелия Нинова - внушения, които са срещу ГЕРБ и които по думите на Паунов били абсолютно недопустими. Затова от ГЕРБ питат къде всъщност се намира предизборият щаб на БСП и дали той не е в президенството.

Няма как в едно изречение президентът да твърди, че правителството има свръхпроблем с корупцията и в същото време преговаря със свръхстратегически инвеститор, коментира депутат от ГЕРБ Тома Биков.

От партията призовават Румен Радев да запази "радиомълчание по отношение на инвестиционната политика още няколко седмици, за да не попречи на преговорите."

От ГЕРБ се надяват президентът да посъветва и съпругата си да не атакува голяма стратегическа компания, която в определен момент може да бъде и голям стратегически инвеститор у нас. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8931

4

AnderXale

13.05 2019 в 20:36

Върхът на лицемерието. Крадецът вика дръжте крадеца. Какви са тия свободни интерпретации? Баце обикаля страната с държавни пари и не спира да плюе по опонентите, а Радев една дума не е казал конкретно за никога. Да не би да е излъгал за нещо? Ако е така, дайте факти и го оборете. Само че държавата се тресе от корупционни скандали. От един влизаме в друг. Повечете гербаджии са омазани в далавери и всеки ден излизат нови и нови данни за тях. А те обвиняват президента, че сочи истината. Защо, ако сме толкова добре, не отпадат мониторинговите доклади и отказват да ни приемат в Шенген? От ЕК всяка година излизат с почти идентични факти за българската прогнила съдебна система и повсеместната корупция. Така ли се води европейска предизборна кампания? Всеки път като си помисля, че тея дегенерати са ударили дъното, те намират начин да ме опровергаят. Направо съм отвратен!

17156

3

aviatora

13.05 2019 в 19:28

ГЕРБ Е МАФИОТСКА ГРУПИРОВКА, КОЯТО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЗАБРАНЕНА, А СЪЗДАТЕЛИТЕ И СТРОГО РАЗСЛЕДВАНИ И ИЗПРАВЕНИ ДА ОТГОВАРЯТ ПРЕД ЦЯЛОТО ОБЩЕСТВО ЗА ОГРОМНИ НАНЕСЕНИ ВРЕДИ ЧРЕЗ КРАЖБИ И ИЗМАМИ.

3910

2

Georgi Gracata

13.05 2019 в 18:22

Какви са тези жалби,какви са тия желания?Нямало я опозицията в парламента,президента провеждал предизборна агитация. Това ми прилича на търсене врата от безизходицата на управляващата коалиция или лов в които плаща попадналия в капана народ: Има две партии БСП и ГЕРБ нищо, че са от едно котило БКП те ви управляват 30 години и о веки, веков,като женско сърце(златен живот,в които царува глинен бог). Дано вали на 26.май 2019г.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки