ГЕРБ: Продължават да се изплащат средства по ин хаус договорите за 'Хемус'

Настояват Рашков "най-накрая да признае, че няма нищо гнило при строежа"

Йорданка Веселинова 03 февруари 2022 в 11:09 1227 0

Снимка FB/ Политическа партия ГЕРБ, стопкадър

Строежът на AМ "Хемус" продължава, продължава и изплащането на средства по ин хаус договорите и това означава, че при строежа не е имало нищо гнило. Това коментираха на брифинг в Народното събрание Младен Шишков, Александър Иванов и Николай Нанков от ГЕРБ-СДС.

Те поискаха и вътрешният министър Бойко Рашков да се извини за разследването на МВР и изнесените данни.

Младен Шишков аргументира тезата си с продължилите плащания за строежа на магистралата по време на управлението на служебния министър на регионалното развитие Виолета Комитова. По думите му през септември по сключените от правителството на ГЕРБ ин хаус договори са разплатени със заповед на Комитова 14 млн. лв.

Шишков твърди още, че същото е направил и наследникът на Комитова в министерството - Гроздан Караджов. Според него през януари по същите договори са пратени 26 млн. лв.

Депутатът от ГЕРБ заяви, че управляващите са разбрали, че ин хаус поръчките са единственият начин, чрез който магистралата може да бъде построена бързо.

Александър Иванов пък цитира изказвания на вътрешния министър Бойко Рашков, според когото при строежа на АМ "Хемус" е извършено "престъплението на века". Иванов попита дали в това престъпление са участвали и регионалните министри Комитова и Караджов. 

Депутатът настоя Бойко Рашков да се извини и "най-накрая да признае, че няма нищо гнило при строежа на АМ "Хемус".

Николай Нанков заяви, че щом строежът продължава, то никога не е имало нищо нередно с магистралата. Това противоречи на твърденията на Бойко Рашков и Гроздан Караджов, които нееднократно са заявявали, че строежът продължава, а разследването се движи паралелно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!