ГЕРБ припозна акцията на Симеонов в Слънчев бряг за правителствена политика

В сигнала за Цанков камък нямало нито едно име - нито на Доган, нито на Нинова

Антония Чорева 16 август 2017 в 14:59 9118 0

Трябва да имаме предвид, че имаме изказвания на хотелиери, които подкрепят днешната политика, която правителството прави, респективно тази на Валери Симеонов. Това коментира зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който на практика призна, че правителството подкрепя вицепремиера за акция "Тишина", която той провежда по собствена инициатива в Слънчев бряг. 

Акциите в курорта на Валери Симеонов предизвикаха смут в Слънчев бряг, след като той арестува диджей Станчо за високи децибели, обикаляйки дискотеките и стресна и организаторите на най-големия фестивал Solar Summer, които се отказаха да го провеждат този уикенд.

После обаче Цветанов призна, че е трябвало да има по-добра организация в началото на летния сезон, но обеща в предстоящите месеци и години всички тези неща да бъдат коригирани. "Ще се подобри тази комуникация и ще се постигне баланс между младите, които искат да купонясват, чувствайки се добре, но трябва да се чувстват добре и почиващите", коментира още Цветанов. 

Той даде за пример как не може да се угоди на всички, тъй като преди 90-та година легловата база в Слънчев бряг е била 18 000 души, а сега е 320 000. 

"Що се касае за акциите на Валери Симеонов, всички трябва да се придържаме към българското законодателство, то е гаранция, че няма да бъдат туширани правата на тези, които са на почивка. Смятам, че трябва да има много по-добър диалог с всички хотелиери", каза още Цветанов.  

По време на пресконференцията на ГЕРБ основна тема беше Антикорупционния закон, който БСП е подготвила."Законопроектът за Антикорупционен закон на БСП не кореспондира с Конституцията на страната", категоричен беше Цветанов. 

По думите му силната страната на законопроекта, който ще предложи мнозинството и МС е, че има сериозно обсъждане, взети са предвид всички препоръки на ЕК. „На заседанието на правна комисия на 1 септември – ще участват всички неправителствени организации и научни работници, за да се даде гаранция за недопускане на злоупотреби и за ефективността в борбата срещу корупцията", уточни зам.-председателят на ГЕРБ. 

Пресконференцията на ГЕРБ не мина и този път без "госпожа Корнелия Нинова". А поводът е факта, че тя обяви, че ще даде на австрийската прокуратура имената на всички, които са замесили името й в проекта Цанков камък. Нинова изпрати писмо до холандския посланик, в което иска да се разследват всички, включително и премиера Бойко Борисов. 

Десислава Атанасова от ГЕРБ, която внесе сигнала на партията срещу Цанков камък в прокуратурата, обясни: "Нинова е съпричастна, доколкото е била член на изпълнителната власт в качеството й на зам.-министър на енергетиката. ПШо думите й по тази логика Нинова можела да заведе дела срещу руския генерал Решетников, Георги Гергов и Румен Петков, които също казвали по различни поводи, че Нинова лъже. 

Все пак в заключение от ГЕРБ уточниха, че в сигнала им до прокуратурата няма нито едно име - нито на Ахмед Доган, който също бе споменат като консултант на сделката, а от ДПС отрекоха това, нито на министър или зам.-министър (Нинова и Румен Овчаров, който тогава е бил министър на енергетиката). В сигнала имало всички документи с подписи на всички министри, включително и на ГЕРБ, които е трябвало да приключат проекта, както и странните хонорари за строители.
"Не хонорарите за консултант", подчерта изрично и шефът на правната комисия Данаил Кирилов.  

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Сърбия - приятел или враг