ГЕРБ: Председателят на НС се смее, а болници, църкви и училища изнемогват

Ружа Райчева 11 февруари 2022 в 12:43 1143 0

Снимка OFFNews

Щеще да е смешно, ако не беше трагично - председателят на парламента се смя и си закрива лицето с листове, за да не виждат камерите как се смее. Изнемогват обществените организации - говорим за болници, църкви, джамии, детски градини, училища, старчески домове и т. н. 

Това заяви народният представител и бивш енергиен министър в кабинета "Борисов I" Делян Добрев по време на брифинг в парламента по повод законопроектa на ГЕРБ за въвеждането на компенсаторен механизъм в пълен размер за небитови крайни клиенти на електроенергийния пазар. Според Добрев управляващото мнозинство нарочно избягва обсъждането на законопроектa.

По-рано днес председателят на Народното събрание Никола Минчев наистина се смя и си кри лицето, докато председателят на бюджетната комисия Любомир Каримански изчете законопроект за промяна на закона за ДДС и така не остана време на законопроекта на ГЕРБ за компенсациите. 

"Надявах се този проект да бъде обсъден в пленарната зала, за да чуе обществото нашите аргументи. Няма време никакво за тези компенсации, тъй като минаха месеци от повишаването на цените", каза Делян Добрев. 

По думите му по време на председателския съвет в сряда им е било обещано, че проектът ще бъде обсъден. "Беше изместен за края на седмицата, а днес видяхте, че Каримански четеше предходния закон, само и само да не стигне времето за да разгледат нашият законопроект", смята Добрев. 

Депутатът Александър Ненков смята, че с това действие управляващите са демонстрирали "престъпна нехайност" спрямо проблемите на всички институции, за които е невъзможно да покрият високите си енергийни разходи. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !