ГЕРБ показа писмо, с което Терзиев кани Борисов на среща в Столичната община

OFFNews 17 ноември 2023 в 01:09 6992 6

Писмото на Терзиев

Снимка ГЕРБ - Никола Николов

Писмото на Терзиев

Късно в четвъртък вечерта PR-ът на ГЕРБ Никола Николов публикува във Фейсбук писмо на столичния кмет Васил Терзиев до Бойко Борисов.

В писмото Терзиев кани Борисов и номинирани от председателя на ГЕРБ представители на "среща за обсъждане на приоритетните политики и проекти за развитие на София".

Срещата е насрочена за 18 ноември в Столичната община. "Моля за потвърждение за участие в предложената среща до 15 ч. на 17 ноември", пише Терзиев.

"Поканата беше получена по имейл в разгара на сблъсъците в София в 19:21 часа" - твърди Никола Николов.

Столичният кмет предлага на Борисов да обсъдят:

1) "споделените политики и приоритети, както и конкретни проекти, заложени в предизборната програма за развитие на София" както на "Продължаваме промяната - Демократична България", "Спаси София", така и на ГЕРБ; 

2) "приоритетните политики и конкретни проекти" от страна на ГЕРБ, "които да бъдат предложени в проекта на бюджет на Столичната община за 2024 г.";

3) "рамка за реализиране на договорените политики и стартиране на същинската работа на Столичния общински съвет";

"Чета и не вярвам на очите си!? Чудя се и дали Борис Бонев знае за тази покана и дали и той ще бъде на предложената от кмета на “Промяната” среща. Ще разберем съвсем скоро, защото крайният срок Бойко Борисов и ГЕРБ да отговорят на поканата на Васил Терзиев е в петък до 15:00 часа" - коментира PR-ът на ГЕРБ Никола Николов.

Ще инициирам срещи с всички политически партии и техните представители, за да намерим начин да намалим напрежението и да има работещ общински съвет. Това заяви на брифинг в Министерския съвет във вторник кметът на София Васил Терзиев.

Ние ще работим активно и ще има протегната ръка към всички представители в Столичния общински съвет, за да намерим допирните точки към програмите, прагматичните решения и търсенето на съгласие, каза тогава Терзиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17439

6

мнение от IP

17.11 2023 в 09:00

Уау, някой кани ГЕРБ на среща и изземва възможността да воюват с враг. Как ще оцелеят сега ГЕРБ, по кого ще плюят?Как ще пръскат опорките, че има нова коалиция с "Възраждане", което даже Хекимян повтаря (никога не е късно са станеш за резил, г-н Хекимян).

2099

5

Mateevk

17.11 2023 в 08:23

Кани го на среща! Скандал! Не го кани на среща! Пак скандал! Борисов и партията му са все по-вредни. За съжаление на фона на други още по-вредни. Каква орисия само!

22548

4

dolivo

17.11 2023 в 08:23

като видят нормално поведение се шокират, смяяявтай до къде сме я докарали

14048

3

voododoll

17.11 2023 в 08:21

И какво е шокиращото? Абсолютно нормално е Кмета да иска да свърши работа за града. Това че Фъндъчето го игра и кмет и опозиция близо 20г и не свърши нищо смислено, не означава че така трябва да е. А за да може кмета да работи и да върши работа, трябва и СоС да иска да се върши тая работа.

Трябва са се спре с тая политика на реваншизъм и на опозиция без цел. Ако всички работят за народа, ще се оправим. В парламента обаче са лични интереси и мерене на пишки, там работа не се върши.

925

2

ешо

17.11 2023 в 06:37

ако го покани защо ако не го покани пак защо е няма угодия

900

1

Rex

17.11 2023 в 01:27

И кво му е лошото ако го кани ? Тва гербаджиите са опасна пасмина.
 
X

Да помогнем на украинските деца!