ГЕРБ подкрепя кандидата за кмет на БСП в Разград

OFFNews 03 ноември 2023 в 11:32 2689 1

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Архив

Ръководството на местната структура на ГЕРБ в Разград е взело решение да подкрепи кандидата на БСП за кмет на града, потвърди за OFFNews Наско Анастасов, общински ръководител на ГЕРБ в Разград.

В неделя на балотаж в града се изправят Мирослав Грънчаров, издигнат от ПП-ДБ, и независимият. На първия тур Грънчаров получава 4097 гласа (23.70%), а Добрев - 3 250 гласа (18.80%). Кандидатката на ГЕРБ Галина Маринова е на четвърто място, след ДПС.

Кандидатурата на Добрин Добрев е любопитна. Той се кандидатира за градоначалник като независим кандидат, издигнат от Инициативен комитет. Добрев обаче е и член на БСП. В предходния мандат той е зам.-кмет на Денчо Бояджиев, също от БСП.

Междувременно в социалните мрежи се появи запис, за който се твърди, че е на Елена Дочева от ГЕРБ-Разград. В него тя съобщава, че ръководството на партията в Разград, в това число и областният управител, са решили да подкрепят кандидата на БСП и дават насока с кой номер да се гласува, защото бил "по-добрият вариант просто" и гласуването за него било "за предпочитане".

Автентичността на записа не бе потвърдена от ГЕРБ-Разград. На въпрос на OFFNews дали такива разговори в действителност са водени, Наско Анастасов отговори, че прокуратурата работи по случая.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки