ГЕРБ отговори на Кирил Петков: Язовир ''Пазар дере'' е източен за 3 дни

OFFNews 12 юни 2021 в 18:32 19731 3

За пореден ден опровергаваме откровена лъжа на служебното правителство, превърнало се в предизборен щаб на кандидат-президента Румен Радев. Допреди няколко дни язовир „Пазар дере“ не е бил „локва“.

Това заяви доскорошният министър на икономиката Лъчезар Борисов. Думите му са в отговор на служебния министър на икономиката Кирил Петков, който по-рано обяви във видео, че язовир "Пазар дере" до Ловеч, чийто ремонт струва около 2,350 милиона лева, е локва с бутилка от "Кока Кола".

Според Борисов язовирът е бил умишлено източен, "за да може Кирил Петков да се снима на него и да заблуди обществото". Бившият ресорен министър посети източения водоем край Ловеч.

По-думите му на обекта е монтирана контролно-измервателна система, която да следи в реално време нивото на водата. „От служебния предизборен щаб може би не знаят, че нивото може да се проследява и онлайн. Оттам ние разполагаме с графики, на които ясно се вижда как на 31 май язовирът е пълен. 3 дни по-късно ситуацията тук е коренно различна. Затова питаме: кой нареди язовирът да бъде източен? Можем ли да очакваме това се случи и с други водоеми с предизборна цел?“, попита той.

Той добави, че използваният на съоръжението бетон е закупен на цени между 88 и 95 лв., а не както твърди Петков за 250 лв. „В посочената от него сума влиза и полагането на бетона, труда на строителите, както и транспортните разходи. Освен това има и експертен съвет, който е одобрил всички харчове по проекта“, посочи още бившият министър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2005

3

ГолемияПраз

13.06 2021 в 10:07

Абе Калинке, ти само заглавията ли четеш? При цена от 88 до 95 лв/м3, да не очакваш този бетон сам да си направи необходимите изчисления, кофраж, транспорт, арматура и да се налее??? ????... Чети Калинке, чети!
И се обади на някой бетонов център да питаш колко струва един кубик бетон....

2008

2

Калина Ангелова

13.06 2021 в 08:49

Този бетон златен ли е бил, че струва тези космични суми? Поне малко не се ли чуватвате виновни? Дано да има наказания за всички такива като Вас!




2008

1

Калина Ангелова

13.06 2021 в 08:45

Смешни оправдания! Това ли имислихте?