ГЕРБ обвини Нинова в натиск заради протеста пред КЕВР

Министър Нанков успокои страстите: Ще даваме "водни" ваучери за социално слабите

OFFNews 15 декември 2017 в 12:10 4948 0

Появяването на Корнелия Нинова на протеста за цената на водата пред КЕВР е натиск към независимия орган. Това мнение изразиха днес депутати от ГЕРБ, както и министърът на регионалното развитие Николай Нанков. 

Според строителния министър Нинова е "яхнала" протеста, а хората на него били подлъгани. 

"Очаквах, че Нинова е интелигентен човек, който борави с цифри и данни. Няма такова нещо, че сме дали 700 млн. за пътища, а сме изоставили социалните и водни проекти", каза Нанков. 

На брифинга в парламента министърът на регионалното развитие обяви, че през януари следващата година ще бъде предложен законопроект за социални помощи за водата, подобни на тези за токово потребление. От тях ще могат да се възползват социално слабите групи. 

Нанков изрази и недоумение от факта, че Нинова протестира пред КЕВР, чието ръководство тя и групата на БСП са гласували преди 2 години. "Къса памет?", попита риторично министърът. По думите на Нанков самото увеличение, при нормално потребление, ще бъде между 3 и 4 лева месечно. 

Думата взе и народният представител от ГЕРБ Александър Ненков:

"Откъде накъде Нинова, председател на политическа партия и лидер на парламентарна група, ще протестира пред независимия КЕВР", попита той.

"Секторът се нуждае от инвестиции, така е, реформата се случва, макар и бавно. Всичко останало е спекулация и изкуствено напрежение. Очудвам се от лицемерието", завърши Ненков. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови