ГЕРБ не вижда алтернатива за друго правителство до 22 януари

OFFNews 07 декември 2016 в 14:01 3080 0

Снимка Томислав Дончев е скептичен, че ГЕРБ ще подкрепи мандат на реформаторите.

Тепърва предстоят разговори с Реформаторския блок за мандата, който ще им бъде връчен от президента, но този парламент е до голяма степен изчерпан. Навън в големия парламент има други желания. Не виждам смисъл да се крепи правителство и есъм скептичен за подкрепа на ГЕРБ за реформаторите". 

Позицията на управляващите за мандата изложи вицепремиерът Томислав Дончев. По думите му не е важно да се подкрепи мандата за съставяне на правителство, а са важни лидерството и лицата. 

"Да видим аргументите на реформаторите, но аз съм скептичен", коментира Дончев. Той каза, че не е обсъждан премиер при мандат и евентуално правителство на Реформаторския блок. А за екипа: "Министрите не са трансферни футболисти да ги местим от един отбор към друг", коментира Томислав Дончев. 

А що се отнася до желанията на реформаторите да градят експертен кабинет с лица, които не са политически, Дончев каза: "Звучи изкусително, но в такъв случай не е ясно кой носи отговорността. Едно такова лице, като се провали и просто си тръгва, я няма отговорност. Да сложим на министерско място не политик е безпомощно". 

На въпрос ще изкара ли правителството до 22 януари, когато Румен Радев встъпва в длъжност президент, Дончев отговори: "Нима мислите ли, че има някаква друга алтернатива?". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!