ГЕРБ: Не опозицията, а омразата ви изяде отвътре. Пак ще сме тук и ще сме повече

Ружа Райчева 29 юли 2022 в 14:28 1835 2

Десислава Атанасова, председател на парламентарната група на ГЕРБ

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Десислава Атанасова, председател на парламентарната група на ГЕРБ

Омразата ви довърши, не опозицията, тя ви изяде отвътре - прекрасната коалиция на промяната. Истинският ви проблем е омразата и тя може да ви съсипе.

Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова по време на финална декларация в последния работен ден на 47-ото Народно събрание.

Десислава Атанасова отбеляза, че правителството на четворната коалиция е издържало шест месеца преди да настъпи неговият разпад. Тя напомни, че това е първото правителство, излъчено с парламентарно мнозинство в новата политическа история на България, което е свалено с вот на недоверие. 

"А" отборът доказано са аматьори. Тълпата може да се управлява с есемеси, но тълпата не може да управлява. Аматьорите оставиха развихрила се шуробаджанащина и енергиен колапс. Оставят парапети, бухалки и дамаджани", каза Десислава Атанасова. 

Тя заяви, че кабинетът "Петков" оставя след себе си брутално потъпкване на правовия ред, енергийна и икономическа криза. Лидерът на групата на ГЕРБ добави, че е възможно да последва икономически колапс, масови фалити на предприятия и хиляди безработни на улицата.

Според Десислава Атанасова правителството на Кирил Петков оставя нанесени на външния имидж на България щети, които тепърва ще се изчисляват, а поправянето им ще отнеме години. 

Тя благодари на избирателите на ГЕРБ, които са продължили да ги подкрепят и в този труден момент. Атанасова обеща на електората на ГЕРБ, че няма да предадат България и ще бият на следващите избори.  

"Ако ГЕРБ трябва да прави правителство в следващото Народно събрание, ще покажем как се работи за България. В следващото НС пак ще сме тук и ще сме повече", заяви Десислава Атанасова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!