ГЕРБ крещят 'Оставка!' в пленарната зала, почти се стигна до бой

Ружа Райчева 18 март 2022 в 09:33 6843 4

Снимка БГНЕС/Зара Русева

Напрежението в Народното събрание се повиши - почти се стига до бой преди трибуната в пленарна зала. 

След като лидера на парламентарната група на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров каза първите си думи от декларация на партията си - "Няма никой над закона", депутатите от ГЕРБ избухнаха във викове "Оставка". 

Още преди Народното събрание да започне работа, всички парламентарни групи се бяха изолирали по стаите си. В стаята на "Продължаваме промяната" беше шумно и цареше голямо оживление, даже неведнъж се чуха аплодисменти. Целият Министерски съвет, без премиера Кирил Петков се събраха, но отказаха коментар пред медиите. 

Стопкадър, Фейсбук

Вече в залата ГЕРБ попречиха на Андрей Гюров да прочете декларацията на ПП, както и на Свиленски тази на БСП. 

Все пак Свиленски успя да каже: "Това, че всеки един от ГЕРБ е съпричастен към това, което се случва, ви кара да викате "Оставка"!"

В този момент лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова стана и отиде до Свиленски и му каза, че прекалява. С нея пред трибуната отиде цялата парламентарна група на ГЕРБ. Председателят на НС се опита да овладее ситуацията и призова народните представители да се върнат по местата си. 

Депутатът от БСП Иван Петков започна да блъска депутата от ГЕРБ Маноил Манев. Настъпи хаос, чу се как Свиленски казва "Колега, само не ме плашете, не ме плюйте!". "Какъв колега, какви колеги, приключихме вече!", развика му се Манев. 

Бившият здравен министър Костадин Ангелов се обърна към Свиленски "Как така ще обиждате опозицията?", "Кажи с какво съм те обидил, Ангелов? Не съм казал престъпление, върнете стенограмата. Това, че сте гузни - е ваш проблем!", отвърна му Георги Свиленски. 


Той поиска да се извади стенограма на разговора, за да се успокоят страстите в залата.

В крайна сметка председателят на парламента Никола Минчев обяви 15-минутна почивка, след което работата на НС продължи сравнително спокойно с парламентарния контрол, а депутатите от ГЕРБ отидоха да протестират пред Министерски съвет. 

Снимки: БГНЕС/Зара Русева

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-8580

5

Петков от БСП трябваше да вкара една левачка на този от ГЕРБ Манов.

-240

4

редовно четящ

18.03 2022 в 11:26

ГЕРБ залагат на хулиганското поведение, което им е в природата.

610

3

Kиро Ванкувара

18.03 2022 в 10:43

И сега, като ги почнем.. до крак ДПС, БКП, АТАКА, ПАТРИОТИ та чак до наши дни през ВОЛЯ и ВЪЗ-РАЖДА-НЕ.
Трепери политикът роден наш любим, реве и скача, страх и ужас го обвземат и търси той сламка да се хване.. Обикалят консулства и послоства със смъкнати гащи и леко омазани кълки. Ооо Юда продажен на бедните Български души дано се задавиш в бълвочът си ти..

Следва продължение със съдействието на МВР и ДАНС

-8580

2

Гледам Бтв дава дума на това ОПГ от снощи. Днес заради някакви 50 идиота не мога да мина с колата през центъра.