Quantcast

ГЕРБ кани Реформаторите да седнат на една маса

Последна промяна на 07 януари 2014 в 15:51 2210 5

Владислав Горанов

Снимка Снимка: БГНЕС, Архив

Владислав Горанов

„Естествените партньори на ГЕРБ са център-дясно, партии и членове на ЕНП, така че ние няма да откажем разговори с когото и да било, а и тази покана не би трябвало да е през медиите. Имаме си телефоните, както се казва – бихме могли да седнем на една маса - ако трябва, тук, ако трябва, при тях - ние нямаме комплекс от това на чия територия ще се води един диалог политически, свързан с подобряване управлението на държавата.“

Това заяви на пресконференция във вторник бившият заместник-министър на финансите Владислав Горанов от ГЕРБ.
Думите на Горанов бяха коментар по поканата за съвместни разговори и антиправителствени действия, която Реформаторският блок отправи към ГЕРБ по-рано днес.

Тютюнопроизводителите

Във връзка с бунта на тютюнопроизводителите от ГЕРБ разкритикуваха коментарите на председателя на ДПС Лютви Местан. В понеделник той обвини кабинета „Борисов“ за тежкото състояние на хората в бранша. Според Местан от ГЕРБ неправомерно са увеличили социалните разходи за производителите на тютюн.

Според Владислав Горанов обаче председателят на ДПС умишлено представя „само едната страна на медала“. По думите на бившия зам.-министър през 2010 г. ГЕРБ са увеличили минималния осигурителен доход за производителите на тютюн, за да предоставят повече независимост за в бъдеще на хората в бранша. Според Горанов ниският осигурителен праг е заплаха за бъдещето на производителите в сектора, тъй като и гарантира много ниски пенсии, а това според бившия зам.-министър ги прави зависими от решенията на държавата.

Владислав Горанов подчерта, че според него правителството умишлено се стреми да запази хората в бранша заивисими от политическите решения на управляващите.

„Те ще бъдат зависими от политическите решения на държавата и няма да могат свободно да управляват живота си. (...) Държат ги в зависимост, защото ги превръщат в лесни за манипулация избиратели“, посочи Владислав Горанов.

Волен Сидеров

Бившият зам.-министър на финансите изрази увереност, че „компетентните органи“ трябва да се заемат с последния скандал около лидера на „Атака“, разразил се на Летище Варна.

„Органите на държавна власт трябва да се занимаят с този казус. Интересно ми е какви ще бъдат политическите оценки на останалите парламентарно представени партии. Ако липсват, ние ще се убедим от нелогичната и неприемлива зависимост, в която две европейски партии са се поставили, единствено с цел да управляват“, посочи Владислав Горанов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.01 2014 в 14:27

Заглавието на мен ми прозвуча като "ГЕРБ кани Реформаторите да клекната, за да ги яхнат". Нали всички знаем, че за ББ е самоцел пак да управлява.

08.01 2014 в 12:39

Ето ги мушмуроците, пак изпълзяха от дупките! Много ви е страх да не спрат паричките, а? Приветствам възможното обединение с ГЕРБ, само така трябва да се действа, да се пренебрегват различията, в името на оставката. Разделението е вредно за демокрацията. С обединението съпротивата срещу комунягите става по-силна, което естествено плаши до смърт такива като вива, балкански, мая и други зависими от парите, алкохола и дрогата нищожества.

08.01 2014 в 12:16

Айде де, не се срамувайте, харесвате се- какво само се каните един друг.Вчера Развлекателния блок кани мутрите, днес - обратното.Вземете се бе - в името на властчицата - коалиция между мутрите от Герб, Червената кукувица и Дружество на Среднощните Бояджии- голеем смех!

08.01 2014 в 03:24

Комунделите от ГЕРБ заедно с комунделите от деформаторския блок против комунделите от БСП и ДПС? Абе вие не четете ли Евгини Дайнов ("По какво разбираме, че някой е комунист?")?

Тоя сайт се напълни с ГЕРБЕРАСТИ илитерати, които с по няколко ника само цъкат минусчета на всяко мнение против техния идол Тиквочев.

07.01 2014 в 20:28

Браво

ОБЕДИНЕНИЕ СРЕЩУ ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ

бсп дпс атака дудуков

За да спасиме България!!!