ГЕРБ и Пеевски предлагат дерогацията да отпадне изцяло от 1 януари 2024 г.

OFFNews 05 декември 2023 в 18:40 1497 1

Делян Добрев

Снимка ГЕРБ - FB

Делян Добрев

Предлагаме дерогацията да отпадне изцяло от 1 януари 2024 г., съобщи депутатът от ГЕРБ Делян Добрев на брифинг в парламента тази вечер.

Добрев каза, че днес в Брюксел Кирил Петков е обявил, че той е този, който спира руския петрол.

Депутатът от ГЕРБ коментира, че след това изявление, може да се счита, че Кирил Петков и цялата парламентарна група на "Продължаваме промяната - Демократична България" биха подкрепили отпадането на дерогацията.

Аз, заедно с Бойко Борисов и Делян Пеевски, ще внесем такъв законопроект. Говорих по телефона с Христо Иванов, който каза, че ако Бойко Борисов го подкрепя, то и той би го подкрепил, твърди депутатът от ГЕРБ.

Добрев съобщи, че утре свиква извънредно заседание на Комисията по енергетика.

Той твърди, че България в последната една година и половина е четвъртият най-голям клиент за руски петрол в света - от 15 млн. барела страната ни е започнала да купува 45 млн. барела.

Какво се случва с тези огромни количества руски петрол - очевидно те не се продават на пазара на България, повече от 60 процента от тях се изнасят. Една трета от този износ отива в открито море, където се претоварва на други кораби. Затова вече получаваме сигнали и от Европейската комисия, каза Добрев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

318

1

Valioka

05.12 2023 в 20:43

Нали само преди седмица се договориха за март бе, тъпаци неедни. Тоя идиот Делян Добрев се оказа много противно човече. Ако изобщо не е пионка някаква, нещастна. Ей, един ден не оставиха Денков на мира. Идиоти...
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика