ГЕРБ: Готвим се да управляваме самостоятелно

OFFNews 09 юни 2014 в 07:57 3967 22

Лиляна Павлова

Снимка БГНЕС, архив

Лиляна Павлова

"Коректно е да кажем пред избирателя, че ние се готвим за самостоятелно управление, пишем управленска програма и имаме волята и отговорността да предложим такава програма, че да върви държавата напред. Не се готвим за коалиции."

Това заяви депутатът от ГЕРБ и бивш регионален министър Лиляна Павлова в интервю за Нова тв тази сутрин.

Тя беше категорична, че тезата, че има разрив между ДПС и БСП е "удобна" и на двете партии, а социалистите играят ролята "БСП нещастното, на което едва ли не са му иззели властта". Това звучи малко несериозно, коментира Павлова.

Тя определи като "лицемерно" поведението на премиера и икономическия му министър относно проекта "Южен поток" спрямо американските и руските им партньори.

Преди дни управляващите бяха категорични, че ще строим "Южен поток", а вчера, след среща с трима американски сенатори, Орешарски заяви, че е разпоредил спиране на проекта. Същия ден Русия обяви, че не е официално уведомена за спиране, а руски политици реагираха крайно остро по българската позиция.

"Излъгаха Европа. Излъгаха и руснаците, четейки снощи реакцията и на руските медии, че той (Орешарски - бел. ред.) изведнъж спира. А как изведнъж реши да спре? След среща с американски сенатори. За мен това не е нормална реакция. Той трябваше да го спре тогава, когато европейските ни партньори, ние все пак сме членове на този Европейски съюз, дадоха много ясна индикация – България ще получи наказателна процедура и санкция", каза Лиляна Павлова.

"Докато атовете се бият, говоря за Русия и Америка, ние биваме смазани или ако трябва по-нагледно да го кажа – докато два слона се бият, тревата под тях – всичко бива смачкано и тревата увяхва. Ние, мисля, че сме в ситуацията да бъдем смачкани – не трябва да го позволяваме. Преди всичко трябва да си отстоим националния интерес, а не да се опитваме да лавираме по един изключително некоректен начин между партньорите, които са ни важни. Когато се видим с едните им обясняваме, че много ги обичаме и мразим другите, и обратното. Това е некоректна позиция. Не смятам, че това е коректно", допълни тя. 

Павлова коментира и осуетения от управляващите референдум за изборна реформа с мотив, че имало грешки в подписките.

"Ставаше въпрос за 30 000 подписа, за които имаше грешки в адресите, а не в имената или ЕГН-тата. Това беше излишно заяждане", каза Павлова.

На въпрос дали промяната в позицията на БСП може да се тълкува като удар по ДПС Павлова отговори: "Аз не мога да кажа дали е удар срещу ДПС. Това е по-скоро за мен лично, купуване на време и протакане на ситуацията, за да може да си купят време и аз не знам какво. Преди бесилото да имат още време".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!