ГЕРБ: ДПС продължава да разпределя порциите

Нели Чолашка 22 януари 2014 в 09:21 2561 0

Цвета Караянчева от ГЕРБ.
Цвета Караянчева от ГЕРБ.

Пет години след скандалните изявление на Ахмед Доган за това, че той разпределя "порциите на властта", положението е същото, обяви в декларация от името на ГЕРБ от трибуната на парламента Цвета Караянчева.

Тя даде за пример протокол от заседание на областното ръководство на ДПС във Велико Търново на 6 ноември 2013 г., което беше раздадено и на медиите. От него става ясно, че регионалната структура разпределя държавни постове на свои хора.

Съгласно раздадената стенограма от заседанието областният председател на ДПС-Велико Търново Гюнай Далоолу го е открил с думите: "Днес сме се събрали да си разясним въпроса относно предложенията за назначаване по дирекции и по-низшите структури в област Велико Търново. Г-н Андрей Илиев ще представи по-подробна информация. 

"Моделът на партийно-олигархично овладяване на властта продължи да се възпроизвежда дори и след скандала с Пеевски. ДПС и БСП се превърна в тази тарнсмисия, която води "нашите хора" и "лоялните към партията" до "порциите на властта".

С този грандиозен скандал на ДПС в Търново рухна митът за калинките на ГЕРБ. От първия ден на това управление на ДПС, БСП и "Атака" на мода са вече криминалинките и партийните термити", обяви Караянчева.

Отговори й Хасан Хаджихасан от ДПС, който обяви, че раздадената стенограма е манипулация ,а доказателство за това бил фактът, че Андрей Илиев е бил в болнични на 6 ноември миналата година.

"Колкото да назначенията, не се плашете. Вие, когато взехте властта, само за две седмици ликвидирахте всичко, което беше назначено и то кадри можещи", атакува той кадровата политика на ГЕРБ.

Напомни и за случая, в който бяха арестувани лекарите от Горна Оряховица, а Цветан Цветанов, който тогава беше вътрешен министър, прочете стенограма от подслушаните разговори между тях от трибуната на парламента. Хаджихасан припомни още, че наскоро лекарите бяха оправдани.

"Кой ще плати за трагедията на близките и роднините. Кой, вие ли г-н Цветанов, а сега това е поредната ви манипулация. Но няма да мине, защото ви боли, че вече два мандата ДПС има депутат от Велико Търново и пак ще има, и те ще бъдат двама. Половината от вас сте членове, на НДСВ, на БСП, на ОДС и половината сте агенти на Държавна сигурност", контрира още депутатът от ДПС.

Цветан Цветанов не му отговори по същество, а само предупреди, че ГЕРБ ще поиска проврека във връзка със стенограмата от заседанието, защото споменатите хора вече са назначени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков