ГЕРБ, ДПС и Възраждане направиха опит да провалят кворума на НС

Ружа Райчева 28 юли 2022 в 09:21 1894 0

.

Снимка БТА/Цветомир Петров

.

Само 119 депутати се регистрираха тази сутрин в планерната зала на Народното събрание и се наложи зам.-председателят на парламента Мирослав Иванов да обяви почивка и нов опит за събиране на кворум след 10 минути.

Откакто вотът за недоверие към правителството бе успешен, от ГЕРБ традиционно не влизат сутрин в пленарната зала. Тази сутрин, въпреки че депутатите от ДПС и "Възраждане" бяха в залата, те не се регистрираха и така първият опит за събиране на кворум бе неуспешен. 

Днес се очаква депутатите да обсъдят проекторешението на "Има такъв народ", с което предишният председател КЕВР Иван Иванов да бъде възстановен като председател на регулатора.

Мирослав Иванов попита дали още депутати биха се регистрирали, ако обяви, че ще вкара решението за нов председател на КЕВР в дневния ред, но и това не помогна и така кворумът пропадна. 

В програмата на Народното събрание е и обсъждане на проектозакона на "Продължаваме промяната" за противодействие на корупцията. 

На втората проверка на кворума все пак достатъчно депутати се регистрираха в залата - 131, и така Народното събрание започна днешното си заседание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови