ГЕРБ – Бургас: Герджиков вкарва БСП през задния вход

OFFNews - Бургас 21 февруари 2017 в 12:58 2862 3

Снимка gramofona.com

Владимир Крумов (в средата) и Димитър Бойчев

Като част от чистка в държавната администрация определят от ГЕРБ – Бургас уволнението на заместник – областния управител на Бургас Владимир Крумов. Той е освободен от работа с решение на служебния министър – председател, а на негово място е назначена Кина Шереметова – бивш началник на „Информационно обслужване“, в момента е пенсионер. Съпруга е на бивш заместник – кмет на Бургас по времето, когато общината е управлявана от БСП.

Според областния председател на ГЕРБ Димитър Бойчев, Шереметова е доказан кадър на социалистите и смущаващо, ако тя ще отговаря за провеждането на изборитe. Това е част от чистката, която в момента провежда служебното правителство, смятат от ГЕРБ.

Владимир Крумов научил за уволнението си от областния управител Вълчо Чолаков. Крумов, който по това време е бил на служебно посещение в Турция, получил заповедта си по Viber. Чолаков, който продължава да е областен управител, му я препратил, след като тя пристигнала в администрацията.

Крумов, който е кандидат за депутат от листата на ГЕРБ е категоричен, че е спазил закона и указанията, получени от главния секретар на Министерския съвет и си е пуснал молба за отпуска – три дни, преди да бъде уволнен. В получената заповед няма и мотиви, категорични са от партията. Тя е получена на 16 февруари, записано е да се счита за влязла в сила от 17 – ти.

Моята молба за отпуск е от 16 февруари, регистрацията на нашата листа е на 20 - ти. Тоест – аз, на 21 – ви, ако спазвам тези указания, трябва да си подам молба за отпуск с удостоверението за регистрация в РИК. Те (Министерски съвет – б.а.) не си спазва техните указания. Не са освободили само мен, колеги от Велико Търново, от Сливен, от Хасково, които са си депозирали по същия начин отпуска, са освободени. Което, за мен, е красноречив факт, че БСП влиза във властта през задния вход на държавната администрация“, заяви Владимир Крумов.

Другият заместник - областен управител Севдалина Турманова, която е също в листата на ГЕРБ, не е получила заповед за уволнение.

Тези действия са доказателство, че Герджиков изпълнява поети ангажименти в тази насока - да направи тотална чистка в администрацията и да окаже натиск, смятат от ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови