Според Борисов служебното правителство ще остане по-дълго, защото коалиция е невъзможна

OFFNews 21 февруари 2017 в 12:37 3538 2

Според Борисов служебното правителство ще остане по-дълго, защото коалиция е невъзможна

Служебният кабинет ще остане за по-дълго, защото не виждам как могат да се направят коалиции в тази ситуация.

Това каза пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от "Фокус".

„Не съм гадател и не мога да кажа. Но това, което виждам и чувам е, че много трудно след изборите може да се седне на една маса да постигне дори и това крепко съгласие, което постигнахме с ПФ, РБ и АБВ. С ПФ можем да седнем на масата, защото имаме и добри практики. След изборите – да видим кой как ще се представи“, коментира Борисов.

За ревизията, която направи служебното правителство на кабинета „Борисов 2“, лидерът на ГЕРБ коментира, че според него Огнян Герджиков се е постарал максимално бързо в рамките на възможностите, които има, да каже, че опасенията и приказките на БСП в тази посока са неверни. „Просто нямаше как да им обслужи интереса. Не го направи. Това, което се изнася като информация е, че за много от нещата и ние сме спирали поръчки или сме сезирали. Така че мисля и тази тема е много шум за нищо“, допълни бившият премиер.

На въпрос дали допуска касиране на изборите заради машините, Бойко Борисов отговори: „Уплашиха се, че може да им излезе далаверата за машините наяве. Буквално се уплашиха. Два дни си я презентираха далаверата много усилено всички, които ходиха по метрото и напред-назад“. Попитан дали има предвид РБ, Борисов отговори с: „Който е“. „Как ще я вземат обществената поръчка, като всички я наблюдават“, добави още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Елена, която върна наградата