ГЕРБ били притеснени от напрежението между Атака и НФСБ

OFFNews 17 октомври 2018 в 12:38 1508 0

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов призна, че е притеснен след поредната ескалация на напрежението между Атака и НФСБ, които са част от коалиция "Обединени патриоти" и от управлението на страната.

По-рано днес депутатите от НФСБ - формацията на вицепремиера Валери Симеонов, обявиха, че снемат доверието си от Волен Сидеров. До това се стигна, след като снощи по партийната телевизия на Атака се въртяха надписи, които обявяваха Симеонов за слуга на Джордж Сорос. Нападки имаше и срещу Цветанов.

Лидерът на групата на ГЕРБ в парламента коментира решението на депутатите от НФСБ да снемат доверието си от Сидеров:

"Разбира се, че всичко, което става в такива кратки срокове ни притеснява и нас, но нека да кажа, че не бих искал да коментирам чрез медиите отношенията в "Обединените патриоти", или това, което е излязло като позиция срещу мен. Винаги съм казвал, че трябва да говорим помежду си, не чрез медиите", каза той Цветанов.

Според него "винаги е имало леко различни мнения" между формациите в "Обединените патриоти". "Смятам, че това е тема, която те трябва да решат", каза още той.

Цветанов обаче подчерта, че се надява всички лидери в управляващата коалиция да се придържат към коалиционното споразумение, което са подписали.

"Аз съм убеден, че всяка една от партиите, които участват в коалиционното ни споразумение имат своя ангажимент към коалиционното споразумение и към управленската програма. Има много теми, които ни правят доста по-различни. Но смятам, че различното мнение не означава по никакъв начин, че това е разпад на коалицията, а казваме, че до момента няма партия, която се е отказала да изпълнява коалиционното споразумение", каза лидерът на групата на ГЕРБ в парламента.

Той каза още, че ГЕРБ имат ангажимент да изпълнят всичко, залегнало в управленската програма и коалиционното споразумение между ГЕРБ и "Обединените патриоти".

Цветанов за последно говорил със Сидеров в неделя, а темата била отлагане на коалиционния съвет. "Тогава разговарях с Каракачанов, Симеонов и Борисов няколко пъти, отложихме коалиционния съвет, защото имахме ангажименти", обясни зам.-председателят на ГЕРБ.

Попитан за това дали лидерът на Атака настоява бившият координатор на партията Светлозар Лазаров да стане главен секретар на МВР, Цветанов отговори, че за пръв път чува подобно нещо.

Той обясни, че темата с новия главен секретар е важна, но няма развръзка за момента. "Остава сегашното положение. И министърът на МВР, и премиерът правят консултации. Към настоящия момент няма име, което да се счита за фаворит", добави Цветанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови