Георг Георгиев: Промяната се сведе до една ръкохватка на стълбище, по-известна като парапет

ГЕРБ искат да върнат задкулисието през задната врата чрез хартиената бюлетина, заяви Кирил Петков

Ружа Райчева 03 ноември 2022 в 09:35 1657 3

Георг Георгиев в пленарната зала

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Георг Георгиев в пленарната зала

Вие сте тези, които въведохте най-тежките корупционни схеми в тази държава, вие се опитвахте да купувате депутати и го обявихте за коалиционност. Превърнахте парламента в пазар. Промяната се сведе до една ръкохватка на стълбище, по–известна като парапет.

Това заяви депутатът от ГЕРБ Георг Георгиев в отговор на декларация на Милен Матеев от "Продължаваме промяната" (ПП), че ГЕРБ се опитват да върнат корупционните си схеми. Георг Георгиев взе думата и обяви, че правителството на Кирил Петков се е оказало най-големият инвеститор в руския режим. 

"Защо вчера пропуснахте комисията и не позволихте да се продължи пътят на реформата, която вие сами проповядвахте? И то с един човек от най-мракобесните времена на комунизма (бел.ред., бившият вътрешен министър Бойко Рашков)", обърна се той към групата на ПП. 

Бившият премиер и съпредседател на ПП Кирил Петков му отговори, че това са неверни факти: "Истината е, че в момента ГЕРБ се опитва да върне статуквото с фалшивите бюлетини и подмяната, с подмяната на изборните действия на българските граждани. Те искат да върнат статуквото през задната врата и се правят на диалогични."

Той подчерта, че първият закон, който ГЕРБ допускат заедно с този за КПКОНПИ, са промените в Изборния кодекс, което значи, че се готвят за избори. 

"Те не плануват да говорят с когото и да било, правят циркове по телевизията, а реално само си готвят задкулисието да се върне през хартиената бюлетина. Ето затова този тип изказвания не трябва да се допускат", заяви Кирил Петков. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

850

3

pr07ecH70r

03.11 2022 в 12:00

Я виж ти, ето че троловете изведнъж се показаха!

723

1

user4eto

03.11 2022 в 09:47

Новият лауреат на гербопитеците - Георг Георгиев.
Много ги боли...