Ген. Владимиров: И шефът на КПКОНПИ не трябва да се пази от НСО

OFFNews 26 юли 2021 в 14:01 4701 0

"Нова структура и актуализиране на дейностите на НСО и персонални помени вървят постепенно и без сътресения". Това съобщи в интервю за БНР ген. Димитър Владимиров, бивш началник на Националната служба за охрана (НСО).

Ген. Владимиров коментира предложените от "Изправи се БГ! Ние идваме!" промени в Закона за НСО.

"Има логика транспортното осигуряване от НСО на кмета на София да се прехвърли на общината. Възниква и въпрос, който те не го засягат в предложенията, председателят на КПКОНПИ също да не се охранява от НСО. Има един порочен текст в закона, който третира осигуряване на лица, свързани с националната сигурност. Това е един паразитен текст, който даде възможност един бивш депутат да бъде охраняван повече от 10 години", каза той.

По думите му този текст трябва да изчезне от Закона за НСО.

"Не само транспортното осигуряване на кмета на София да мине към съответната институция, а и на шестте заместник-председатели на парламента трябва да се осигурява транспорт от НС, защото имат бюджет, гараж и възможности. Трябва да се помисли и за конституционните съдии, които са хора с висок ранг, а представляват много малък разход за осигуряване на транспорт от НСО, а ако се търсят други възможности, това ще струва много по-скъпо на данъкоплатците и държавата. Моето становище е, че конституционните съдии трябва да останат на транспортно осигуряване от НСО", заяви още бившият началник на НСО.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови