Ген. Атанасов: В следващия парламент ще получим мандат за правителство

Христо Иванов има качества за премиер, смята съпредседателят на Демократична България

OFFNews 11 септември 2021 в 10:28 6265 9

В следващия парламент ние ще бъдем политическа сила, която ще получи мандат за съставяне на правителство. Ще покажем как се води диалог, как се съставя правителство и как се предлага на всички партньори да го подкрепят.

Това прогнозира в предаването "Денят започва" с Георги Любенов съпредседателят на "Демократична България" ген. Атанас Атанасов.

В този парламент "Има такъв народ" са имали възможност за съставяне на правителство, но "останах с впечатление, че не искат", докато БСП са показали, че не могат да съставят правителство, каза още той..

Три години бяха необходими след падането на Тодор Живков, за да могат демократичните сили да заемат позиции, сега искате три месеца след падането на охранителя на Тодор Живков всичко да се промени! Обществото се бори за промяна и парламентът е еманация на тази борба. Не знам защо толкова тежки думи за парламента, ами той е раздробен. Изисква се време диалогът да стане по-настъпателен, за съжаление минаваме през този етап от време, смята Атанасов.

Според него, Христо Иванов е човек, който има качества да бъде номиниран като предложение за следващ министър-председател на България.

По думите на самия Христо Иванов, сме в началото на нов политически период, след като 30 години практически в парламента винаги имаше един голям. "Сега минаваме в ново състояние - в което няма голям, има средни партии. Социологията ясно показва тази тенденция.

Иванов коментира и евентуалната поява на нов политически проект на сегашните служебни министри Асен Василев и Кирил Петков:

Ние нямаме никакви причини нито да се страхуваме, нито да подхождаме критично. Кирил, Асен и техният екип са хора, които са наши съмишленици, ние работим с тях в една посока, подкрепяме ги и в интерес на истината, очакваме само надграждане. В момента, в който стане ясно, че те излизат на политическия терен, ние ще започнем и този разговор с тях, затова да намерим онази формула, която да намери максимално консолидиране, надграждане и с амбицията за това да трансформираме България на базата на едно сигурно мнозинство.

Ген. Атанас Атанасов коментира въпроса дали зад такъв бъдеш политически проект би могло да стои фигурата на държавния глава Румен Радев.

Тези хора показаха за това кратко време, в което са служебни министри, че имат собствен почерк и поведение, ние сме единомишленици. Това са образовани, възпитани хора, вчера си говорихме в парламента с финансовия министър - гледаме в една посока, обясни ген. Атанасов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

6

случайно прочетох

11.09 2021 в 12:20

Прав е Атанасов!Приветствам!

1215

4

Lyubo

11.09 2021 в 12:00

Ха-ха, гладна кокошка просо сънува !!! А биха били "страхотна" комбинация - Гнома и Мравояда !!!

8053

2

DARTH VADER

11.09 2021 в 10:56

ВИЕ ВЯРВАТЕ,ЧЕ ЕЛЕКТОРАТА Е С АМНЕЗИЯ...НИЕ ПОМНИМ СТУДЕНТСКИТЕ КООПЕРАЦИИ,КОИТО КОСТОВ СЪЗДАДЕ ОЩЕ КАТО ФИНАНСОВ МИНИСТЪР,С ЦЕЛ ЗАОБИКАЛЯНЕ НА ФИСКА...И КАК ЕДНА ЛЪЖИЧКА ЗАХАР НЕ ВЛИЗАШЕ БЕЗ "БЪДЕЩЕ ЗА ЕЛЕНА"
ПОМНИМ САПИО,ВНОСА НА КАФЕ И ЦИГАРИ,ИЗНОСА НА БЕНЗИН ПО ВРЕМЕ НА ЮГОЕМБАРГОТО...
И МНОГО ДРУГИ НЕЩА...НО ВИЕ СЕГА СЕ ЦЕЛИТЕ В ПО-МЛАДИТЕ,КОИТО НЯМА КАК ДА ЗНАЯТ ИСТИНАТА...
А ТЯ Е,ЧЕ СТЕ ТЪМНОСИНЯТА ФРАКЦИЯ НА БКП...АЙДЕ УСПЕХ НА ИЗБОРИТЕ И ДАНО СЛЕД ТОВА ДА СТЕ ИЗВЪНПАРЛАМЕНТАРНА ОПОЗИЦИЯ..

8053

1

DARTH VADER

11.09 2021 в 10:40

ПАЗИ БОЖЕ,Г-Н ГЕНЕРАЛ...
ДА НЕ БИ ДА СИ МИСЛИТЕ,ЧЕ СМЕ ЗАБРАВИЛИ ВАШИЯ ПОЧЕТЕН ПАТРОН...
ТОВА ,ЧЕ НА ВСИЧКИ ИМ СЕ РАЗМИНАВА-ЗАПОЧНА ОТ КОСТОВ.
ТОЙ ПРЪВ МИНА МЕЖДУ КАПКИТЕ И ЖАЛКО...ОТ НЕГО ПРИДОБИХА УВЕРЕНОСТ,ЧЕ ПРАВДА НЯМА И МОГАТ ДА ВЪРШЕЯТ ПЛАДНЕШКИ...