Ген. Атанасов: Бил ли е министърът на МВР охрана на Мето Илиянски?

OFFNews Последна промяна на 07 декември 2018 в 10:33 6796 0

Вярно ли е, че в началото на кариерата си сегашният министър на МВР като редови полицай в свободното си време е работил около Мето Илиянски? 

Това попита ген. Атанас Атанасов, лидер на ДСБ, по бТВ. Изключително е притеснително да бъде назначен за вътрешен министър човек, за когото има публична информация – вярна или не, непроверена, че е бил охрана на един наркобос”, каза още той. 

Повече от два месеца и половина МВР няма главен секретар, изтъкна Атанасов. 

Главният секретар е висшата професионална длъжност в министерството. Неслучайно по закон е предвидено той да бъде назначаван по системата на обвързаната компетентност – не правителството да си сложи, който иска, а президентът е коректив. В момента имаме главен секретар на МВР, който се назначава от министъра, тоест политически назначено лице, което контролира цялостната професионална дейност в системата и СРС-тата. Явно не могат да намерят кандидатура, за която президентът да подпише указ”, коментира Атанасов. 

По повод акцията срещу семейство Баневи Атанасов попита защо не са са разследвани преди 10 или 5 години, а сега. Всичко е пропаганда, нищо няма да излезе от тези дела, изтъкна Атанасов. По думите му "В Агенцията за приватизация и за следприватизационен контрол отдавна са знаели какво става.

В Борисовата държава ежегодно се крадат по 10 млрд. лв., а с подобни акции се цели отклоняване на общественото внимание или означава, че някой е "спрял да плаща", заяви лидерът на ДСБ.