Гълъб Донев: Дано хората на политическата въртележка имат стабилен вестибуларен апарат

OFFNews 23 май 2023 в 14:39 1384 0

Гълъб Донев

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Гълъб Донев

Забавлението, което предлага играта на въртележка върви с уточнението, че е възможно да загубиш равновесие, внимание и добра видимост за детайлите. Същото се отнася и за политическата въртележка, да се надяваме, че участниците ще имат стабилен вестибуларен апарат.

Това заяви служебният премиер Гълъб Донев преди началото на правителственото заседание в Министерския съвет. 

"Не се наемам да прогнозирам до какво ще доведе поредното преобръщане в отношението между първите и вторите в политическата система. В битието си на премиер ще кажа, че в началото е добре да се мисли не за оставката, а за работата в полза на хората, която ще се свърши преди нея", каза още Донев.

По думите му след първия празен мандат и очакването за изпълнен втори, премиерът предлага следващата седмица служебният кабинет да одобри на извънредно заседание отчет за постигнатото през последните 4 месеца.

"Преди да е свършило времето ни, да представим пред хората какво свършихме. Последователни сме в прилагането на основния принцип на доброто управление, защото сме убедени, че всеки който управлява държавата, е длъжен да се отчита за стореното", посочи още служебният министър-председател.

Гълъб Донев отново се похвали, че кабинетът е управлявал в режим на нормалност, предвидимост и спокойствие.

"Това изглеждаше скучно на моменти. От друга страна забавлението, което предлага играта на въртележка върви с уточнението, че е възможно да загубиш равновесие, внимание и добра видимост за детайлите. Същото се отнася за политическата въртележка. Да се надяваме, че участниците в нея ще имат стабилен вестибуларен апарат", допълни Донев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика