Футболен мач между правителствата на България и Северна Македония предложи спортният министър

Ружа Райчева 25 януари 2022 в 16:12 6509 2

Снимка Пресцентър Министерство на младежта и спорта

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев от "Има такъв народ" предложи да се организира футболен мач между правителствата на България и Северна Македония. 

Василев направи още няколко предложения за различни инициативи по време на първото съвместно заседание на правителствата на двете страни, което се проведе днес в резиденция "Бояна".

Беше обсъдена възможността за съвместни подготвителни лагери за спортисти, както и организирането на приятелски футболен мач между правителствата на двете страни.

По време на дискусиите Радостин Василев заяви, че за двете страни ще бъде важно да обменят своя опит по отношение на спортните училища, развитието на масовия спорт и спортната инфраструктура.

Министър Василев изтъкна, че съвместната работа е от изключително значение в името на общите цели. Той изрази съгласието си с позицията на премиера Кирил Петков, че конструктивната работа ще измести езика на омразата и дискриминацията. Според спортния министър двете правителства ще работят заедно за запазване на добросъседството, за отворена икономика, свързана инфраструктура и общи инициативи в културата, образованието и спорта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови