Френският посланик поиска от Калфин разяснения за пенсионната реформа

Ивайло Анев Последна промяна на 23 декември 2014 в 11:30 2468 13

Снимка МТСП

Ивайло Калфин и посланика на Франция Ксавие Дьо Кабан

Посланикът на Франция Ксавие Дьо Кабан поиска разяснения за последните събития, свързани с промените в пенсионната реформа и Държавното обществено осигуряване.

Той е инициирал среща с министъра на труда и социалната политика Ивайло Калфин за разясняване на ситуацията с пенсионната реформа и промените в КСО, съобщиха от МТСП.

Калфин е запознал посланика със структурата на пенсионната система в България.

„Нашата цел не е да променяме конструкцията, създадена през 1999 г., а да я укрепим и да отстраним нейните слабости, като потърсим най-доброто за гражданите съотношение между солидарен фонд и капиталови схеми“, обясни министърът.

На въпрос, свързан с бъдещето на коалицията, Калфин отговори, че в коалиция, в която има значителни идейни различия е важно всеки да се чувства пълноценна част от нея, да вижда своите приоритети и същевременно - да има доверие на партньорите.

"Доверието, че всеки деликатен въпрос ще премине на обсъждане, а взетите решения ще се изпълняват от всички, е от централно значение за стабилността на тази коалиция. Надявам се да няма много поводи за напрежение, както беше през миналата седмица. Коалиционните проблеми раждат нестабилност“, каза Калфин.

Ксавие Дьо Кабан изрази надежда, че бъдещите промени в пенсионната система ще бъдат предвидими и ще са резултат от широки дискусии.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.12 2014 в 17:32

След 10год.пари за пенсии няма да има.Жалко за трудът ни

23.12 2014 в 17:28

Свобода и демокрация.Свободата я имаме и какво от това,а демокрацията май я имахме .Май ще се наложи да целуваме задника на Тодор Живков

23.12 2014 в 14:06

Само така!

Преди време един дядо каза, че българина трябва да си смени чипа, атакуваха го.
Друг загрижен българин заяви, че в България има лош материял, и него го оплюха.

Явно се е видяло, че в България няма политически активно общество, а една инертна маса, която е лашкана от първични инстинкти и криворазбрана гордост. Тази некохерентна сбирщина от изтръпнали, олигофренизирани примати няма волята за полужителна, конструктивна промяна.

Днешният българин не заслужава това хубаво място.
След като не щеш с мира, на ти секира!

23.12 2014 в 13:37

Тоя май по-добре да стане министър-председател, че ще си спести времето за обяснения!

23.12 2014 в 12:48

Гледам, че някои хора много умело бъркат намесата на чужди интереси, т.е. когато някой ти дава уклон какво да направиш или да не направиш, с чистото искане на информация или изразяване на мнение, какъвто е случая с френския посланик. Той не ни е казвал: "направи това, не прави онова", както други посланици са се осмелявали (това, че ние сме мишки и ги слушаме си е наш проблем, тъй като те не са фактори с които следва да се съобразяваме, а просто се интересува. Все пак следва да защитава френския интерес и ако се окаже, че сме държава с несигурност за инвестиране, просто при бъдещи проекти ще каже: "Не, ако сте умни не си влагайте парите в БГ, тъй като утре може да си променят ей така някоя разпоредба и да ви изхвърлят, да ви вземат бизнеса и т.н. и т.н."

23.12 2014 в 12:40

Комунистите не са се променили и грам на манталитет..Все чужди посолства да ги управляват и все чужди посолства да им дърпат ушите.
Преди москва,сега вашингтон,париж...Господи,какъв позор и робски манталитет.Все да ги оправят,все да ги командорят..

23.12 2014 в 12:37

И като не сме суверенна от мафията държавата,точно посланника на чужда страна ще ни оправя бакиите,дето сами ги надробихме...Боже,от кои гербетски хралупи ви изкарват да зомбирате народа и да цепите мрака с тъпанарските си опорни точки бе мърши кириакстефчови?

23.12 2014 в 12:34

Докога робите в България ше пляскат на унизителните намеси във вътрешните работа на България?
Вие давате ли си сметка,че ако това се случи в друга страна посланника ше бъде незабавно изгонен?
Докога ше се държите като роби и парцали бе?
Гърците щяха да го изгонят тоя с рутници бе,малоумниьчци.
Незабавно отзоваване на френския посланник.

23.12 2014 в 12:09

АТАНАСЕ ,ДЪРЖАВАТА НЕ Е СУВЕРЕННА ЗАЩОТО Е ПРЕВЗЕТА ОТ МАФИЯТА!!!

23.12 2014 в 11:57

Да се смея ли или да плача? Гледам тука едни - БРАВО, Евала, и т.н. Чудя се тука само подлоги ли има в България или нормални и цивилизовани граждани. Каква е разликата между подлогите на Русия и тези на ЕС и САЩ??? Единствената разлика е в това, че едните са обърнати на изток, другите на запад. Ако някой смята, че това да даваме обяснение на някой си посланик е добра новина, има големи проблеми. Имаме си СУВЕРЕННА държава и не сме длъжни да даваме обяснение на който и да е посланик. Нито той има право да иска такова. Но в България от както е освободена- с изключение на Стамболов и Борис III, никога не е имала суверенна позиция и политика. Срам и позор сте всичките