Финансовият министър си писа по-висока оценка, отколкото хората му дават

OFFNews 04 май 2018 в 15:34 4029 1

"Хората са ми дали оценка 4. Аз ще си пиша 4,5". Така финансовият министър Владислав Горанов отговори на въпроса каква оценка си поставя за първата година на кабинета "Борисов 3".

Той постави и положителна оценка на самото правителство, като обясни, че критерий за това е как живеят българите.

"Ако погледнем основни макроикономически показатели, оценката е положителна. Смятам, че за една година управление, основните репери, които поставихме в предизборната кампанията и с които вероятно спечелихме доверието на българските избиратели, са изпълнени", каза министърът.

Попитан можело ли е да се спестят парите, които ще бъдат похарчени на военния парад за Гергьовден, Горанов отговори: "Не е лоша идея", но веднага след това подчерта, че така или иначе, трябва да се правят учения и тренировки с тези ресурси. "Няма лошо, военните обичат да си показват играчките. Няма лошо в тоя парад", каза Горанов.

Той коментира и хеликоптерите, които ще прелетят за годишнината на ЦСКА по нареждане на Красимир Каракачанов: "Не бих препоръчал на колегата Каракачанов този обществен ресурс да се дарява безплатно на търговски дружества, колкото и да споделих и да продължавам да споделям, че от много малък съм привърженик на червения отбор и всъщност това е единствената ми връзка с червената идея - клуба ЦСКА".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови