Фандъкова: Разширяваме бул. Ломско шосе до Околовръстното

OFFNews 10 октомври 2019 в 21:34 4183 3

Предвиждаме разширение на бул."Ломско шосе" от метростанция от „Ломско шосе" до жп линията (2020 г.) и до Софийския околовръстен път (СОП) (2021–2025 г.). Поетапно подготвяме работни проекти и извършваме процедури за отчуждаване. От 2020 година имаме готовност да започнем с работа по първия етап до жп линията.

Това каза кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова, издигната то ГЕРБ-СДС, на среща с граждани и бизнес, развиващ дейност на територията на район „Връбница".

На срещата присъства и кандидатът за кмет на района Младен Маринов, както и за общински съветници Николай Стойнев, Владимир Данаилов, Християн Петров, адв.Георги Георгиев, Симеон Колев, Татяна Георгиева и кандидатите за кметове на с.Волуяк - Йордан Йорданов и на с.Мрамор - Александър Георгиев.

Провеждат се процедури за отчуждаване и от следващата година ще имаме готовност да започнем с работа от кръговото кръстовище при метростанция „Ломско шосе", уточни Фандъкова.

Другите важни инфраструктурни проекти за района, по които се работи, са изграждане на бул."Обелско шосе"/бул. „Стефансон" – от бул. „Панчо Владигеров" до Околовръстен път, изграждане на транспортна връзка между „Обеля 1" и ж.к „Обеля", където също са необходими процедури по отчуждаване. Поетапно се извършва и отчуждаване за изграждането на бул."Черни Дрин".

Важна за района е и новата метростанция между бул."Сливница" и жк „Обеля".

Продължава изграждането на канализация в кв."Модерно предградие" след като са изградени дубльор на колектор „Н" и прилежащите към него клонове, Главен канализационен клон I, започна работа по първи етап на Главен канализационен клон II в кв. „Модерно предградие". Положена е нова пътна настилка по ул. „Стефан Дуньов", където приключи изграждането на канализация. Реконструирани са електроснабдителната мрежа, уличното осветление. Извършва се отчуждаване на имоти от вътрешно кварталната мрежа по ул. „Справедливост", ул."357", ул."Старата църква" и др., по които ще продължи изграждането на канализация. До края на годината предстои да започне изграждане на водопровод и канализация по ул. „Братя Станиславови".

Защитихме за канализация в София 400 млн.лв. по ОП "Околна среда, каза също Фандъкова.

В район „Връбница" са ремонтирани сградите на 6 училища, изградени са две нови сгради на детски градини, каза кандидатът за кмет Младен Маринов. По думите му ще работим за връщането на парка пред НЧ „Св.св.Кирил и Методий" към общината.

След като напреднахме с базовата инфраструктура, предвиждаме активна работа в кварталите – с обновяване и изграждане на улици, паркинги и междублокови пространства, посочи също Фандъкова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9009

3

Mi

19.10 2019 в 23:31

Чао Данче...

23293

2

Стефан

11.10 2019 в 01:02

Моля ти се, не го разширявайте! Засега ще почакам в задръстването, а ти иди при оная с пазарската чанта за 5 000.
Значи, не желая никому зло, а политическо небитие - вам всем!
Мога да кажа и Амин!, но за неверници май не беше редно.

3811

1

Toni2019

11.10 2019 в 00:00

Предизборни планове на кметичката окрала стабилно София след нареждане. Гепиха пари дори чрез бутоните на светофарите, които са неизползваеми. Просто са монтирани да ги има.