Фандъкова прие оставката на зам.-кмета по екология

OFFNews 08 декември 2016 в 11:15 5092 1

Кметът на София Йорданка Фандъкова прие оставката на зам.-кмета по екология Мария Бояджийска. 

Бояджийска е изтъкнала лични причини като мотив за напускането си. Оставката ѝ обаче идва, след като работник в завода за отпадъци, за който отговаря зам.-кметът по екология, загина след падане от стълба, на която се качил, за да почисти една от машините.

За мое голямо съжаление преди два дни зам.-кметът по екология Мария Бояджийска донесе своята оставка при мен. Водихме разговори, опитах се да я убедя, но тя има своите лични причини да подаде оставка", заяви Фандъкова в Столичния общински съвет, цитирана от БНТ. 

Повече от десет години Бояджийска работи за София. Тя е човек, който остави много добри резултати в Столичната община, които рядко се постигат, подчерта Фандъкова.

Кметът на София допълни, че Бояджийска е реализирала успешно проекта за изграждането на три инсталации за отпадъци. 

Това е човекът, който беше начело на цялостната промяна в политика на Столичната община по отношение на битовите отпадъци. Това е човекът, благодарение на който Бойко Борисов като кмет прекрати монопола върху почистването на София. Мария Бояджийска реконструира множество паркове и градини и промени напълно облика на София в положително отношение, коментира Фандъкова.

Благодаря ѝ лично, вярвам че ще можем да разчитаме на нея, за да се включи в работата по някои от бъдещите проекти на София. Тя има опита и капацитета, надявам се малко да си почине, това е тежка сфера с огромен натиск, каза още Йорданка Фандъкова.

Мария Бояджийска ще бъде заместена от другите двама зам.-кметове Дончо Барбалов и Ралица Стоянова.

Това не е първата оставка на Бояджийска от поста. Тя подаде оставка и след скандал за бездомни кучета, които нападнаха и нахапаха възрастен човек в "Студентски град", но тогава оставката ѝ не беше приета. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18551

1

Нострадамус

08.12 2016 в 12:50

Няма по-големи крадци и мафиоти от групировката ГЕРБ. Те са конгломерат от комунисти и мафиоти и съчетават престъпните качества и на двете структури.
 
X

Да помогнем на украинските деца!