Фандъкова: Не съм решила дали ще се кандидатирам за кмет

OFFNews 19 април 2019 в 11:53 2242 1

Снимка Александра Маркарян

Йорданка Фандъкова

"Все още не съм решила." 

Така кметът на столицата Йорданка Фандъкова отговори на въпроса дали ще се кандидатира за нов мандат на кметските избори през есента в интервю за сутрешния блок на bTV.

"Искам да напреднем в работата и тогава ще взема решение", каза тя и добави, че сега приоритетно гледа към текущите ремонти в столицата и строежа на метрото.

Запитана за казуса със спряното строителство на небостъргача "Златен век" в кв. "Лозенец", тя повтори позицията на Столичната община, че разрешителното за строеж е изтекло в края на 2018 г. Контролът върху законността е на ДНСК, те има своя позиция и имат право да я защитават, добави кметицата.

„Когато има спорове, знаете, че в правовата държава те се решават в съда. На срещата при премиера беше казано ясно, че поправката в закона (станала известна като поправката „Артекс” - б.р.) не важи за този обект", заяви Йорданка Фандъкова.

Кметът коментира и ремонтът на ул. Граф Игнатиев. По думите ѝ тя все още е строителна площадка, на която се отстраняват нередности и предстои озеленяване. Наложило се да се намеси лично по въпроса с ограничителите между тротоарите и трамвайната линия, защото засягат сигурността на хората. ремонтът трябва да приключи до края на май, обяви Фандъкова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Елена, която върна наградата