Фандъкова: Моята програма е готови проекти и ясни срокове

OFFNews Последна промяна на 20 октомври 2019 в 14:02 2294 3

"Моята програма е обърната изцяло към хората с проекти, конкретни решения и срокове. Най-вредно за града е решенията да се взимат с договорки и на тъмно. Зад мен стои ясна подкрепа и в следващия общински съвет трябват партньори, които да застанат зад програмата и зад проектите. Така се носи отговорност и се гарантира работата за София“, заяви Йорданка Фандъкова, кандидат за кмет на София, пред Нова телевизия.

„Не очаквах в тази кампания, че лъжата ще измести разговора за София. От началото се тиражира лъжата за обществени поръчки, които ще приключат преди изборите. Нито една няма да приключи преди изборите и който и да е следващия кмет, има пълната власт да решава“, обясни Фандъкова. Тя разказа, че е попитала директно Мая Манолова колко сигнала е подала за нарушенията, които твърди, че има и се е оказало, че няма нито един. „Нещо повече, тя извади една проверка, която лично аз съм назначила и лично аз съм предала в прокуратурата, защото така се бори корупция“, каза Фандъкова.

„Притеснява ме начинът, по който се води тази кампания – затварят се пликове, разнасят се книжки по студиата – пълен цирк“, добави кандидатът за кмет на София.

На въпрос от водещата, защо идейните спорове са прераснали в броене на билбордове, Фандъкова отговори, че въпросът не е в билбордовете, а в лъжата. „Във вашето студио г-жа Манолова каза, че няма нейни билбордове в София. Това, разбира се, беше лъжа, защото всички ги виждаме. След това вместо да обясни, използва познатия метод „нападението е най-добрата защита“ и започна да брои билбордовете, които аз имам. Билбордовете, транспарантите, плакатите са нормални начини за водене на кампания. Големият въпрос е кой плаща за това? Моята кампания се финансира прозрачно от субсидиите на партиите, които стоят зад мен – ГЕРБ и СДС. Г-жа Манолова дължи обяснение кой плаща нейните билбордове, шатри и кампании. Мисля, че дежурният за нея отговор „гражданите“, едва ли ще убеди самите граждани“, каза Фандъкова.

На въпрос как ще коментира твърденията, че не тя, а Борисов управлява София, Фандъкова каза, че тази плоча се е въртяла и в други кампании. „Очевидно г-жа Манолова има някакви неуредени отношения с г-н Борисов, затова е добре да намерят място и време, в които да си ги уредят. Това тук е кампания за кмет на София. Хората очакват да чуят решения за проблемите и да видят конкретни проекти. Тази мантра, колкото и да се повтаря, не помага. Аз си слагам подписа под решенията за града. Това е огромна отговорност, която само човек, който е управленец, който е управлявал, знае какво означава“, каза Фандъкова. Тя обясни, че лично е поканила хората от гражданската квота в листата си. Това са проф. Иво Петров, проф. Асен Николов, архитект Петков, Диан Стаматов, адв. Георги Георгиев и др. „Смятам и вярвам, че партиите трябва да отварят листите си за хора, представители на гражданите, но които застават наистина с лицата си и носят тази отговорност“, обясни кандидатът за кмет.

Фандъкова заяви, че разчита на подкрепа от всички граждани, които искат промяната в града да продължи и да се ускорят темповете на развитие. „Знам, че хората са нетърпеливи, затова заставам с готови проекти, с ясни срокове. Извадила съм поуката от грешките и пропуските, които допуснахме, и предлагам решения. В моята програма са най-големите промени, не само в проектите за развитие, но и на екипа“.

Тя изброи конкретни проекти във всички сфери със сроковете, в които ще се изпълняват. „Предстои пускане на първите 12 км от третата линия. Готови сме и подготвяме защита за финансирането на следващите два участъка – към „Левски Г“ и от Военна академия през „Гео Милев“, „Слатина“ до зала „Арена Армеец“ при бул. „Цариградско шосе“, каза Фандъкова. В програмата й се предвижда изграждане на 5 нови участъка, за които има готови проекти. През 2020 г. се планира и пускането на довеждащ транспорт – изцяло от електробуси, които да водят от кварталите до метрото. Фандъкова предлага и строителство на общински паркинги в кварталите: „Най-важният проблем е паркирането – в момента то задушава кварталите. И затова залагаме програма за строителство“.

По отношение на въздуха Фандъкова обяви, че започва безплатна подмяна на старите печки на 1/3 от домакинствата в София, които се топлят на дърва и въглища. „Лично съм защитила тези 60 млн. лв. от ЕК за София“, каза тя.

Фандъкова подчерта, че благодарение на промяна в закона, която е поискала, „Топлофикация София“ вече може да купува по-евтин газ, което е единственият начин да се намали цената на парното.

„Очевидно е, че съветниците на г-жа Манолова или са правили сметките на коляно, или нямат представа от публични финанси и бюджет“, каза Фандъкова в отговор на въпрос как ще коментира твърдението на Манолова, че с 15 млн. лв. на година за мандат ще осигури места за всички деца в София. „Г-жа Манолова обеща, че ще изкупи всички частни терени за строителство на детски градини и се опасявам, че тези 15 млн. лв. на година, няма да стигнат само за придобиване на терените“, каза Фандъкова и обясни, че през тази година в София се изграждат 10 нови сгради на детски градини, подготвя се строителството на още 6 и се изграждат 9 училищни сгради.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3520

3

zuljin

21.10 2019 в 09:35

Срокове, които се просрочват с месеци и години. Качество под всякаква критика.
Никакво търсене на отговорност от шуробаджанашките фирми...
ТОВА Е КМЕТУВАНЕТО НА МИЛИЦИОНЕРСКАТА КАЛИНКА - ФАНДЪКОВА!!!

1811

2

Toni2019

20.10 2019 в 16:57

Какво обещанеи след толкова мандати майко мила!! Ако не можете да накарате една фирма да спазва срока и качеството чрез договори то вие какво изобщо вършите там?

Горанов, Бойко, Фандъкова, Дебелото Лиле редовно ходят да се снимат че фирма строи или завършва поръчаното от тях, платено с парите на народа или ЕС субсидии. Това ли са успехи, това ли е програма !?!?!

1245

1

rrr11

20.10 2019 в 16:37

Тази женица става все по-жалка.
 
X