Фандъкова №1 сред политиците, Борисов трети

OFFNews 07 март 2016 в 13:03 4019 11

Най-харесваният политик в държавата е столичният кмет Йорданка Фандъкова. 62 на сто от хората у нас одобряват дейността й.

Това показват резултатите от национално представително проучване на „Екзакта Рисърч Груп”, проведено в периода 16-24 февруари сред 1000 пълнолетни българи в 90 населени места в цялата страна и цитирано от Фокус. Неодобрение към работата на Фандъкова са изразили 17% от интервюираните.

На второ място по процент на подкрепа се нарежда зам.- председателят на Европейската комисия и комисар по бюджет, финансов контрол и управление на човешките ресурси Кристалина Георгиева, която получава 55% одобрение и 22% неодобрение.

Премиерът Бойко Борисов заема третото място с изравнени стойности на одобрение и неодобрение за работата му (по 45%).

В топ 10 на българските политици се нареждат още министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, вицепремиерите Томислав Дончев и Ивайло Калфин, министърът на културата Вежди Рашидов, министърът на здравеопазването Петър Москов, президентът Росен Плевнелиев и лидерът на „Движение 21” Татяна Дончева.

Политиците, одобрението за работата на които е по-висок дял от неодобрението, са Йорданка Фандъкова, Кристалина Георгиева, Лиляна Павлова и Томислав Дончев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!