Европрокурорите сами избрали сградата на СДС

OFFNews 19 август 2022 в 17:05 1772 1

сграда

Снимка Архив

Сградата на "Раковски" 134

Европейските делегирани прокурори сами са избрали да бъдат настанени в сградата на СДС на столичната улица "Раковски" 134, съобщиха от правосъдното министерство.

Емблематичното здание е било избрано измежду няколко, предложени от областната управа, уточни служебният зам.-министър Мария Павлова, цитирана от БНР. 

"По данни на областната управа към настоящия момент в тази сграда няма действащи договори за наем или такива, с които са предоставени части от нея за ползване на физически или юридически лица. Ние като координиращо звено сме уведомили Висшия съдебен съвет за избора на нашите европейски делегирани прокурори", посочи тя.

Павлова коментира заявеното от председателя на СДС Румен Христов, че става дума за "политическа атака срещу опозицията" така:

"Не виждам защо трябва да стане политически проблем, при условие, че сградата е празна. Това е въпрос, който трябва да се решава между ВСС и европейските делегирани прокурори и областната управа. Това са страните, които ще взимат решения оттук нататък".

По-рано днес стана ясно, че СДС е против сградата на "Раковски" 134 да бъде дадена на европейските делегирани прокурори, защото остава без партиен офис, а и от 30 г. партията се помещаваха на този адрес.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови