СДС иска един етаж от Раковски 134, не пуска бг прокурорите на Кьовеши в сградата

Йоана Георгиева 19 август 2022 в 12:54 2847 3

Централата на СДС

Снимка Йоана Георгиева

Централата на СДС

СДС е против сградата на "Раковски" 134 да бъде дадена на европейските делегирани прокурори, каквото намерение съобщи служебният министър на правосъдието Крум Зарков. Сините остават без партиен офис, след като над 30 години се помещаваха на този адрес.  

"Много е вероятно, в следващите дни адресът на Европейската прокуратура у нас да е ул. "Г.С. Раковски" 134, тази небезизвестна сграда. Тя е празна в момента и няма да има някой, който да бъде изгонен", каза Зарков преди ден. 

СДС обаче напусна сградата на "Раковски" 134, за да бъде направен ремонт там. Договорката беше да ни се посочи помещение, където да отидем, докато се случи ремонтът. Но нямаме такова предоставено помещение, обясни лидерът на партията Румен Христов. 

Според сините това е опит за заговор срещу СДС и саботаж на работата на прокурорите, които ще работят за Кьовеши у нас, според гл. секретар Илия Лазаров. 

"Внукът на ген. Кацамунски, представителят на БСП иска да заличи “Храмът на демокрацията. Сградата има нужда от основен ремонт. Нашето желание е след като отремонтират сградата, ние да заемем един етаж от символична гледна точка. Това е обичана от СДС сграда, тя е символ на промените, на прехода. Ние виждаме един заговор от страна на БСП и Крум Зарков за политическо отмъщение." - каза Христов. 

"Нашето желание е да се изнесем временно оттук, да се направи капиталов ремонт и да се върнем, използвайки един етаж, за който ще си плащаме наем", допълни Лазаров.

"БСП е последната партия, която трябва да атакува политически централи, защото в момента тя обитава една огромна политическа централа, държавна собственост, за която не плаща наем. Ако бъдем част от следващото управление, ще настояваме да се ревизира положението със сградата на "Позитано" 20, за което БСП трябва да благодари на Крум Зарков" - заяви главният секретар на СДС. 

Лазаров поясни, че в началото на тази година договорът им е бил прекратен и от СДС са започнали разговори с областната администрация за предоставяне на помещение. "Има подобно помещение, което ни удовлетворява на площад "Славейков", каза още той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

3

поп Дръвчо

19.08 2022 в 13:49

Тия пък кои бяха?

12073

2

IvanofRumen

19.08 2022 в 13:16

Като един стар седесар, мога да кажа това СДС е менте и нямащо нищо общо с това от 90-те години.
 
X

Да помогнем на украинските деца!