Европейски средства да достигат до малките населени места искат жители на Съединение на среща с Елена Йончева

OFFNews 18 май 2019 в 15:07 1587 0

Снимка БСП

„И до малките населени места трябва да стигат европейски средства”. С тези думи се обърнаха жителите на гр. Съединение към водача на листата на „БСП за България” (№18) Елена Йончева на среща с нея. В града липсва канализация. Оттам многократно кандидатствали европроекти, но не били одобрявани.

„12 години България е член на ЕС и милиарди са отпуснати за страната, но те не стигат до малките населени места. С тези средства България трябваше да е едно по-добро място за живеене, а не всяко 10-то село да изчезва, близките ни да напускат родината ни и България да е на дъното в почти всички европейски класации”, категорична бе тя.

Без качествено образование и здравеопазване, без добра инфраструктура и работа с достойни заплати, хората ще продължат да се преселват към по-големите градове или чужбина. Така обезлюдяването на големи райони от страната ни ще продължи. Няма да позволим това, категорична бе Йончева.

Водачът на листата на левицата обясни, че БСП се бори европейските и държавни средства да стигат и до малките населени места и да подпомагат малкия и средния бизнес, младите фермери. Като друг приоритет на БСП Йончева посочи икономика.

„Елена Йончева се бори с корупционната машина у нас и изнесе много информация. Имаме нужда от помощта на хората, за да продължим битката и на европейско ниво”, каза пък секретарят на ПГ на „БСП за България” Кристиан Вигенин.

По думите му ГЕРБ са узаконили корупцията и са я облекли в закони. Той обясни, че много проекти, реализирани с евросредства у нас, са със завишена стойност и част от парите са изтекли в ръцете на близки до кметовете фирми, на местно ниво и близки до министри, на национално. „Европейските средства са, за да стигнат до хората и да подобряват живота им. С какво животът в малките населени места е по-малко ценен от някоя голяма община, която получава десетки милиони?”, попита Вигенин и заяви, че цел на левицата ще е да спре порочното разпределяне на средства от европейския и националния бюджет. 

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Можеше ли да спасим убитата Силвия?