Евродепутатите от левицата с подкрепа за Румен Радев и Илияна Йотова, призоваха за мобилизация в неделя

OFFNews 16 ноември 2021 в 14:27 1011 0

Снимка Архив

Евродепутатите от БСП Сергей Станишев, Петър Витанов, Иво Христов, Елена Йончева и Цветелина Пенкова декларираха пълна подкрепа за Румен Радев и Илияна Йотова, които в неделя се изправят на балотаж в президентските избори. Социалистите призоваха не само своите симпатизанти, но и всички демократично мислещи българи за мобилизация и участие във вота. 

„Ние, българските депутати от Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент, призоваваме всички съпартийци и симпатизанти на левицата, всички български демократи, да подкрепим на втория тур на президентските избори нашите кандидати: Румен Радев и Илияна Йотова.

В този труден момент на обществени промени, на икономически изпитания и преструктуриране на политическото пространство, България има нужда от президент с доказани принципи и чувство за дълг. От обединител с кауза. 
В неделя, 21 ноември, нека докажем, че с ярко лидерство и ясни ценности можем да побеждаваме!“, се казва в декларацията на българските социалисти в Брюксел.

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП: https://www.socialistsanddemocrats.eu/

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови