Евродепутати от ЕНП идват у нас заради ареста на Борисов, искат срещи с премиера, Рашков и Гешев

OFFNews 21 март 2022 в 10:38 1906 0

Групата на Европейската народна партия (ЕНП) в европарламента изпраща спешно в София свои представители, които да се запознаят на място с данните, свързани със задържането миналата седмица на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов.

У нас ще пристигнат председателят на комисията на ЕП по бюджетен контрол Моника Холмайер и евродепутатът Йерун Ленарс, говорител на групата на ЕНП в парламентарната комисия по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи, съобщи БТА. Двамата са поискали срещи с премиера Кирил Петков, вътрешния министър Бойко Рашков и главния прокурор Иван Гешев. 

Мисията бе сформирана спешно от председателя на групата на ЕНП в ЕП Манфред Вебер. 

От групата припомнят, че комисията по бюджетен контрол отговаря за бюджетния контрол на всички институции и всички финансови средства на ЕС, в т.ч. и за обвързващия механизъм. Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи пък е компетентна за вътрешната сигурност и върховенството на закона. Мисията е предвидена само за ден.

Вебер вече заяви, че арестът на бившия министър-председател повдига много въпроси, които спешно трябва да бъдат изяснени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови