Евродепутатът Витанов: БСП от сутрин до вечер гони джендъри, затова няма нови членове

OFFNews 23 януари 2024 в 10:42 1264 0

Архив

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Петър Витанов

БСП от сутрин до вечер гони джендъри, затова няма нови членове, заяви евродепутатът от левицата Петър Витанов пред Би Ти Ви. 

Витанов е на мнение, че "послушковци" са не евродепутатите от БСП, а хората около Нинова, които нарече "виртуозни подмазвачи". 

"Проблемът е че партия не е останалата. Структурата представлява кухи организации. Левите хора не могат да намерят за кого да гласуват."

Той прогнозира, че ако Нинова се кандидатира за трети мандат начело на БСП, то тя ще ликвидира партията и скоро няма да може да преминава 4-процентния праг за НС.

"Ако в момента БСП се намира в клинична смърт, то Нинова ще извади кабела за 4 години със сигурност", добави той.

Думите му са по повод поредното напрежение в БСП, което започна вчера, от коментар на червената лидерка за евродепутатите.

"Нашите евродепутати са послушковци и правят каквото им каже Европа", заяви тя в интервю.

Нинова даде да се разбере, че едва ли настоящите червени депутати в ЕП ще бъдат номинирани отново от структурите на БСП и коментира, че успех за партията е не броят депутати, които ще изпрати, а изпращането на хора, които ще са проевропейски настроени и ще защитават националния интерес.

Последва реакция от евродепутатите от Прогресивния алианс на социалистите и демократите (С&Д) Петър Витанов, Сергей Станишев, Иво Христов и Елена Йончева. В нея те посочват, че думите на Нинова не отговарят на истината, както и че не те, а тя е участвала в правителство, което се хвали с военната помощ, изпратена на Украйна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика